Dolar 32,5511
Euro 34,9436
Altın 2.423,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Süha Bozkurt yazıyor… Odunpazarı’nda tuhaf bekleyiş sürüyor!

Süha Bozkurt yazıyor… Odunpazarı’nda tuhaf bekleyiş sürüyor!
3 Kasım 2023 16:07
A+
A-

Yerel seçim tarihi hızla yaklaşsa da daha ortalıkta aday olan kimse yok. Herkes birbirini bekliyor. AK Parti, CHP Genel Başkan seçimini, CHP’liler de Genel Başkan olacak kişiye göre yeni yol haritasını belirlemeyi planlıyor. Daha doğrusu yerel seçimlerin kaderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Başkan olup olmamasına bağlı. Kılıçdaroğlu seçilirse hesaplar başka, Özgür Özel seçilirse bambaşka bir tablo oluşacak.

KAZIM KURT ÇOK STRESLİ

Gelelim Eskişehir’e… Yılmaz Büyükerşen bir gün adayım diyor, ertesi gün sağlığının buna el vermeyeceği konuşuluyor. Ahmet Ataç Büyükşehir’i hak ediyor, dört gözle oraya aday gösterilmesi bekleniyor. Ve Kazım Kurt.. Odunpazarı Belediye Başkanı safını aylar önce belirleyerek bir kumar oynadı. Özgür Özel seçilirse paşa da o, ağa da o, dayı da o. Kılıçdaroğlu seçilirse, vah ki ne vahh. Belki de siyasi hayatı bitecek. Böylesi bıçak sırtı bir durumda olduğu için Kazım Kurt’u sevmeyenler ne sevmediğini belli edebiliyor, ne de çok seviyormuş gibi davranabiliyor. Sonunda yarın dediğini yutmak da var, rezil olmakta. Peki Kurt ne yapıyor? Her ne kadar rahat gözüküyor gibi dursa da, muhtemelen kendisi de diken üzerinde. Çünkü Kılıçdaroğlu gelirse, Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere herkes kendisini istemediğini özel bir şekilde ileteceğe benziyor. Kazım Kurt’un ekibinin ise böyle kritik bir yerel seçime belediye bütçesi olmadan girmeyi göze alamazlar söylemlerini herhalde herkes duymuştur. Bu kadar aday karmaşasının yaşandığı bir ortamda ise AK Parti kimin nereye ne şekilde aday olacağını bekliyor ama geç kalınıyor.

MURAT ÖZCAN SANKİ GEÇ KALIYOR

Odunpazarı demişken… AK Parti’nin o bölgedeki en güçlü adayı kuşkusuz Murat Özcan. Her ne kadar kendini sahaya sürmese de, her ne kadar çok geç kalsa da, her ne kadar ‘Aday gösterilecek mi? Ya da seçilebilecek mi?’ manipülasyonlarına maruz kalsa da, kendisi hazırlığını iyi yapmış durumda. Mahalleler, örgütlenme, toprakçılık, akrabacılık, eş, dost, hısım ne varsa hepsi bir düğmenin basılmasını bekliyor. Tekrar söylüyorum; sahaya inmekte ciddi geç kalınmış durumda. Kendi cephesi ise durumu şöyle özetliyor ve diyor ki; “Koşturup çalıştıktan sonra ya aday gösterilmezsek. Aday gösterildiğimizde ise kısa sürede çok uzun mesafeler alacağımıza eminiz.”

Herkesin seçim stratejisi farklıdır ancak Genel Seçimde milletvekili sıralamalarına uzanan el, yerel seçimlere de uzanırsa CHP’ye şimdiden hayırlı olsun tüm belediyeler demek lazım!..

Süha Bozkurt

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.