Dolar 32,5571
Euro 34,8464
Altın 2.430,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 20°C

Talihsiz yavrular artık güvende!

Talihsiz yavrular artık güvende!
24 Aralık 2022 21:10
A+
A-

Eskişehir’de demiryolu işçileri tarafından ağzı bağlı çuval içeresinde fark edilen 8 köpek yavrusu ve sütannesi Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’ne getirilerek gözetim altına alındı.
Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi, geçtiğimiz gün demiryolu çalışanlarının Eskişehir-Ankara çevre yolu üzerindeki Beylikova sapağında ağzı bağlı çuvalda buldukları 8 adet yeni doğmuş yavru köpeğe ev sahipliği yapıyor.

Ekiplerce korumaya alınan yavrular, süt anne ihtiyacından dolayı yeni doğum yapan bir başka köpeğin yanına verildi. Yaşananlarının ardından sütannelik yapan köpek ile sahiplendiği 8 yavru Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’ne getirildi. Yavrular burada sağlık kontrollerinin ardından sıcak ve kuru bir alana alındılar. 45 günlük olana kadar veteriner hekimlerce sıkı bir gözetim altında tutulacak olan yavrular, daha sonra sahiplendirilecekler. Sütannenin diğer yavruları da Eskişehir’e getirildi.

GEREKLİ TEDAVİLERİ VE BAKIMLARI DEVAM EDİYOR

Yavru köpeklerin ve annenin bakımını yapan Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde görevli veteriner hekim Bayram Can Çetin, konula ilgili konuştu. Bahse konu yavru köpeklerin ve sütanne hakkında bilgi veren Çetin, “Çuval içerisine konulan ve atılan 8 yavru köpek dün akşam Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezimize gelmiştir. Duyarlı vatandaşlarımız sağ olsunlar, sütanne de bulmuşlar. Anne köpek kabul etti şu anda yavruları emziriyor. Biz de burada gerekli tedavileri ve bakımlarını devam ediyoruz. 45 günlük olduklarında sahiplendirilecekler ve anne kısırlaştırılacak. Kısırlaştırma işleminin ardından bölgesine geri salınacak. Şu anlık bir sağlık problemleri görünmüyor. Önceliğimiz anne köpek çünkü yavrulara bakacak olan o. Yavrular için zeminin ıslak olmaması gerekiyor. Malum havalar soğuk, soğuktan korumamız için sıcak bir barınak olması gerekiyor. Gerekli olursa dışarıdan süt tozları ile yavrulara takviye yapacağız” dedi.

Can dostları sahiplenmek ve bilgi almak isteyen vatandaşlar, Doğal Yaşam Merkezi’ne müracaat edebiliyor. Bursa Çevre Yolu 4. kilometrede hizmet veren Doğal Yaşam Merkezi’ne, 0 (533) 955 79 04 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.