Dolar 32,5243
Euro 34,8011
Altın 2.430,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Tepebaşı’na dolu dolu bir festival daha

Tepebaşı’na dolu dolu bir festival daha
10 Ekim 2023 23:06
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ile Uçan Süpürge Vakfı iş birliği ile düzenlenecek 1. Tepebaşı Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başlıyor.
Tepebaşı Belediyesi, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi ile Uçan Süpürge Vakfı iş birliği ile 1. Tepebaşı Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali düzenlenecek. 16 Ekim’de açılışı yapılacak festivalde 4 gün boyunca film gösterimleri, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek. ‘Eşitlik için bir aradayız’ sloganı ile düzenlenecek festivalde, ‘Oyun, Kraliçe Lear, Sibel, Kimmihri, Boşlukta, Turna Misali, Düet ve Ötekilerin Dayanışması’ olmak üzere 8 tane birbirinden farklı film ücretsiz olarak Eskişehirliler ile buluşacak.

İlk Film Gösterimi ve Açılış 16 Ekim’de

16 Ekim Pazartesi günü Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde saat 13.00’te ‘Oyun’, saat 14.20’de Kraliçe Lear isimli film gösterileri ile başlayacak olan festival, saat 16.20’de Pelin Esmer’in konuk olacağı söyleşiyle devam edecek. Açılış töreni ise saat 20.00’da Yetkin Dikiciler’in sunumuyla gerçekleştirilecek.

Film gösterimi, söyleşi ve konserler

Festivalin ikinci günü olan 17 Ekim Salı günü Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde saat 13.00’te ‘Sibel’ isimli film gösterisi düzenlenecek. Film gösteriminin ardından saat 14.30’da Damla Sönmez ile söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşi ardından saat 15.30’da ETOS Derneği tarafından ‘Suda Kadın İzleri’ isimli performans sergilenecek. 16.00’da Ayla Algan ‘Yaratıcı Oyuncu-Yaratıcı İnsan’ isimli söyleşi gerçekleştirecek ardından ise hayranları için kitabını imzalayacak. Saat 18.30’da Türk Üniversiteli Kadınlar Eskişehir Şubesi tarafından ‘Bilim-Sanat-Kadın’ söyleşisi gerçekleşecek. Saat 20.00’da ise TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin ‘Hayattan Sesler Korosu’ konser verecek.

3’üncü ve 4’üncü günü Özdilek Sanat Merkezi’nde

18 Ekim Çarşamba günü festivalin üçüncü günü, Özdilek Sanat Merkezi’nde saat 13.30’da ‘Kimmihri’ isimli film gösterimi ile başlayacak. Saat 15.15’te Berna Gençalp, Feride Çetin, Gülengül Altıntaş, saat 16.30’da Prof. Dr. Nezih Orhon ‘Bir Filmin Yapısökümü (Sibel Filmi)’ söyleşi gerçekleştirecek. Saat 18.00’da ‘Boşlukta’ isimli film gösterimin ardından saat 20.00’da Somnur Vardar söyleşi düzenleyecek.

Başarı hikayeleri ve gösterimler

19 Ekim Perşembe günü festivalin son günün de ise Özdilek Sanat Merkezi’nde saat 13.30’da ‘Turna Misali’ film gösterimi yapılacak. Saat 15.15’te İffet Erten Danışman Boz ve Eyüp Boz tarafından söyleşi gerçekleştirilecek. Saat 15.45’te ise ETOS Derneği’nin hazırlamış olduğu ‘Renklerimi Çaldırlar’ isimli Ebru sergisi ziyaret edilecek. Saat 16.00’da ‘Düet’ isimli film gösterinin ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Elif Gürsoy’un yapacağı ‘Bir Başarı Öyküsü: Sümeyye Boyacı’ söyleşisi gerçekleşecek. 18.00’da ‘Ötekilerin Dayanışması’ isimli film gösteriminin ardından Belgin Şahin tarafından söyleşi düzenlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.