Dolar 32,5442
Euro 34,8273
Altın 2.429,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Tepebaşı’nda her yaştan vatandaş spor yaparak sağlığını korudu

Tepebaşı’nda her yaştan vatandaş spor yaparak sağlığını korudu
15 Ocak 2024 22:15
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi ilçe halkının yaşam kalitesini artırmak, sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri amacıyla spor etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda 2023 yılında yapılan spor etkinliklerinden 91 bin 596 vatandaş yararlandı.

Tepebaşı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından 2023 yılında birçok etkinlik ve kurslar gerçekleştirildi. İlçede yaşayan her yaştaki vatandaş için gerçekleştirilen kurslardan ve etkinliklerden 91 bin 596 vatandaş faydalandı.

Her yaş grubuna hitap etti

Hem çocuklar ve gençlerin hem de yetişkinlerin sağlıklı biçimde spor yapabildikleri başlıca merkezlerden biri olan Yunus Emre Spor Tesislerinde 2023 yılında 20 bin 74 kişi kurslara katıldı. Tesislerde çocuklar için jimnastik, tekvando, basketbol, voleybol, masa tenisi, judo ve futbol; yetişkin kadınlarda ise 3 branşta zumba, pilates ve aerobik eğitimleri gerçekleştirildi.

Hem yüzme öğrendiler hem de spor yaptılar

2015 yılında hizmete açılan, çevre dostu enerji tasarrufu alanında yeşil bina uygulamalarını uluslararası alanda sertifikalandıran LEED Sertifikasını Altın Puan kriteri ile alan Türkiye’nin ilk kamu binası olma özelliğini taşıyan Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi Su Sporları Merkezi’nden açık havuz da dahil olmak üzere 27 bin 133 kişi yararlandı. Merkez sayesinde ilçe halkı hem yüzme öğrendi hem de spor yapma imkanı buldu.

Halı sahalar 13 bin kişiye hizmet verdi

Tepebaşı Belediyesi bünyesinde bulunan Behiç Erkin Spor Kompleksi, Esentepe Halı Sahası ve Ediz Bahtiyaroğlu Futbol Sahası’ndan da 13 bin 90 kişi faydalandı. Özellikle 7-13 yaş çocuklar için düzenlenen futbol yaz okullarında çocuklar hem spor yaptı hem de futbolun inceliklerini öğrendi.

Çeşitli aktiviteler yapıldı

Belediye bünyesinde bulunan salonlarda gerçekleştirilen hamile yogası, çocuk ve yetişkin Latin dansları, çocuk ve yetişkin halk oyunları, çocuk modern dans ve aikido, hamak yogası, halk dansları, pilates, zumba gibi spor etkinliklerinden ise 3 bin 299 kişi yararlandı. Tepebaşı Belediyesi tarafından oluşturulan rekreasyon ekibi ise birçok etkinlikte yer alarak hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik aktiviteler gerçekleştirdi. Bu aktivitelere katılan 15 bin kişi ise dikkati, başarıyı, beceriyi, takım çalışmasını, görev paylaşımını, ekip duygusunu ve takım çalışmasını pekiştirecek oyunlar oynadı.

Öte yandan açık havada düzenlenen etkinliklere de vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Yıl boyunca açık alanlarda yapılan yoga, sabah egzersizleri, yürüyüş ve kamplara da 13 bin kişi katıldı.

Ayrıca her ay temalı bir kamp etkinliği yapıldı (yoga, Babalar Günü, Avrupa Hareketlilik Haftası vb.) ve kırsal mahallelerde trekking etkinlikleri düzenlendi.

Başkan Ataç: Başarılı olması şans değil

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Biz Tepebaşı Belediyesi olarak çocuklarımızın, gençlerimizin ve de yetişkinlerimizin spor yapmasının çok büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. 1990’lı yıllarda bu açıdan çok nahoş bir Tepebaşı vardı, birçok nesil de spor yapmaktan mahrum ya da çok kısıtlı imkanlar ile yetişti. Fakat bizim dönemimiz ile birlikte kentimiz çok sayıda spor alanı kazandı. Çocuklarımız, gençlerimiz sağlıkla ve güvenli bir ortamda spor yaparak yetişebiliyor. Yetişkinlerimiz de birçok branş arasından kendilerine uygun olan bir dalı seçerek sağlıklı kalabiliyor. Ne mutlu ki Tepebaşı, spor alanları ile vatandaşlarına çok sayıda alternatif sunan bir belediye konumunda. Kentimizde spora yaptığımız yatırımlar devam edecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.