Dolar 32,5511
Euro 34,9436
Altın 2.423,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Tepebaşı’nda Öğretmenler Günü kutlaması

Tepebaşı’nda Öğretmenler Günü kutlaması
29 Kasım 2023 19:06
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen gecede Tepebaşı’nda görev yapan öğretmenler ile bir araya geldi. Başkan Ataç, “Sizlerin mesleği çok kutsal bir meslek. Geleceği yetiştiriyorsunuz” dedi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Tepebaşı Davet Salonunda düzenlenen dayanışma yemeği yoğun katılım ile gerçekleşti.

Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, Hürriyetçi Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Oğuz İduğ, Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Mualla Yılmaz, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri, çok sayıda öğretmen ve Tepebaşı Belediyesi eğitmenleri katıldı.

Gecede öğretmenlerin gününü kutlayan Başkan Ataç, “Ben hiçbir zaman öğretmenlerimizi unutmadım, hep aklımızdasınız. Benim bütün eğitim dönemindeki öğretmenlerim aklımdadır. Sizlerin mesleği çok kutsal bir meslek. Geleceği yetiştiriyorsunuz. O açıdan çok önemsiyorum. Diliyorum ki gelecekte eğitim laik, bilimsel, karma eğitim olarak devam eder. Bunun bekçileri olalım ve bu konuda taviz vermeyelim. Yoksa büyük öndere haksızlık etmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

“Üzerimizdeki emeğiniz büyüktür”

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, “Hem evladınız sizlere emanet eden baba olarak hem de sizler tarafından yetiştirilen yurttaş olarak bizlerde neyi görüyorsanız sizlerin eseri. Üzerimizdeki emeğiniz büyüktür. Bir birey yetiştirmek, bu ülkeye, bu dünyaya bilinçli birey yetiştirmek dünyada en zor işlerden biri. Çektiğiniz birçok sıkıntı ve dert var. Biz milletvekilleri olarak, sizlerin en iyi şekilde aklında soru işareti kalmadan görevinizi yapmanızı sağlayacak koşulları sağlamamız lazım. Ben de mecliste üzerime düşen ne varsa yapmaya çalıştım. Kılavuzum her zaman sendikalarımız, derneklerimiz ve öğretmenlerimiz olacak. Hepinize hem kendi adıma hem yetiştirdiğiniz evlatlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Eğitimcilerimiz kolay yetişmiyor”

CHP İl Başkanı Talat Yalaz, “Hamideye’de eski bir köy enstitüsü olan Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi mezunuyum. Eğitimci olmak amacıyla eğitime başladım ama son yıl fikir değiştirip Hukuk Fakültesine geçtim. Eğitimcilerimizin kolay yetişmediğini, çeşitli ve ciddi eğitim sürecinde yetiştiklerini biliyorum ama eğitimcilerimizin sorunları ortada. Eğitimcilerimizin, öğretmenlerimizin hak ettikleri önem ve kıymeti onlara veren yöneticiler tarafından idare edildiğimiz günleri özlemle bekliyoruz. Gelecek nesillerin yetiştirilmesi anlamında her türlü özveriyi gösteren ve ülkenin geleceğini inşa eden siz öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Başkanımız bizi hiç unutmadı”

Mesleğe 44 yılını vermiş Nilgün Yağcıoğlu da yaptığı konuşmada, “Başkanımız Ahmet Ataç gerçekten bizleri hiçbir zaman unutmadı. Ben mesleğimin 44’üncü yılındayım ve hala çalışıyorum ve mutluyum. Başöğretmenim Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyetle birlikte kurduğu okullarda okudum. Ülkenin her bölgesinde çalıştım. Dünyaya bir daha gelsem yine öğretmen olurum” diye konuştu.

Eğitim İş Sendika Başkanı Hüseyin Yurtman, Emekli Öğretmenler Dernek Başkanı Mualla Yılmaz ve Hürriyetçi Eğitim Sen Şube Başkanı Oğuz İduğ yaptıkları konuşmada düzenlenen etkinlikten dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a ve Tepebaşı Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Başkan Ataç, tüm öğretmenleri masalarında ziyaret ederek karanfil takdim etti. Gece Sanatçı Yağmur Argın’ın verdiği konserle devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.