Dolar 32,3605
Euro 34,7704
Altın 2.408,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Uçak Mühendisliği öğrencileri Başkan Ataç ile bir araya geldi

Uçak Mühendisliği öğrencileri Başkan Ataç ile bir araya geldi
16 Ekim 2023 22:50
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, ESOGÜ Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Başkan Ataç, “Sizlerin sorunları veya paylaşmak istediğiniz bir şey olursa biz hazırız. Beni ne zaman isterseniz arayabilirsiniz” dedi.

12. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı’na TMMOB Makine Mühendisleri Odası yönetimi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencileri, bölüm başkanları ve öğretim görevlilerinin katılımıyla Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen kurultayda Dr. Emir Öngüner’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Erken Cumhuriyet Dönemi Havacılık Tarihinin Tozlu Sayfalarındaki Mühendis ve Akademisyenler’ konulu konferans da gerçekleştirildi. Kurultay ve konferansın ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, katılımcılarla kahvaltıda buluştu.

“Sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu oldum”

Kahvaltıda öğrencilere hitap eden Başkan Ataç, “Bu kadar gencin bir araya gelmesi çok önemli. Tepebaşı Belediyesi’nin bütün kurumlarla iş birliği içinde olması, özellikle de üniversitelerle iş birliği içinde olması bizim için çok önemli. Bizim bölgemiz genelde üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bölge. Üç mahallemizde yaklaşık 15 bine yakın üniversite öğrencisi var. Bu da Tepebaşı bölgesinin çevresini değiştiriyor. ESOGÜ’de okuyup Tepebaşı bölgesinde yaşayan öğrenci kardeşlerimiz de var. İki tane gençlik merkezimiz var. Belki gidenleriniz var. Üniversite Caddesinde 19 Mayıs Gençlik Merkezi ve Açıköğretim Fakültesi binasının arkasında 29 Ekim Gençlik Merkezimiz var. Buralar yıllardır üniversiteli gençlerimizle kaynaştığımız yerler. Eğer oralarla temasa geçerseniz bir takım güzel kurslar var. Eğitim alabileceğiniz branşlar var. Bu merkezler sınav dönemlerinde sabaha kadar açık ve sınavlar bitene kadar sizlerin hizmetinizde oluyor. Ayrıca 2022’de başladığımız üniversite gençlerine ücretsiz akşam yemeği programı var. Geçen yıl başladığımız bu uygulamadan yaklaşık 90 bin genç arkadaşımız faydalandı. Ayrıca sabah derse giden üniversiteli gençler için sıcak çorba ikramında da bulunuyoruz. Sabah okula giderken 19 Mayıs Gençlik Merkezi önünden hemen çorbalarını alıp zaman kaybetmeden okullarına devam edebiliyorlar. Onunla beraber ilkokullara sabah kahvaltısı paketleri verdik. Neticede sizlerin sorunları veya paylaşmak istediğiniz bir şey olursa biz hazırız. Beni de ne zaman isterseniz arayabilirsiniz. Bugün sizlerle birlikte olmaktan da çok mutlu oldum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, verilen hizmetlerden ve desteklerden dolayı Başkan Ataç’a teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.