Dolar 32,5591
Euro 34,8861
Altın 2.428,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

‘Uçurtmanın Kuyruğu’ oyunu Eskişehir’de ayakta alkışlandı

‘Uçurtmanın Kuyruğu’ oyunu Eskişehir’de ayakta alkışlandı
20 Şubat 2024 21:42
A+
A-

İstanbul Şehir Tiyatroları’nın ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ adlı oyunu, 16-17-18 Şubat tarihlerinde Eskişehir’de sahnelendi, kapalı gişe oynanan oyun Eskişehir seyircisi tarafından ayakta alkışlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın oyunlarından “Uçurtmanın Kuyruğu” İstanbul ve Eskişehir Şehir Tiyatrolarının karşılıklı oyun değişimi etkinliği kapsamında Eskişehir seyircisine konuk oldu. Savaş Dinçel’in yazdığı, Barış Dinçel’in yönettiği “Uçurtmanın Kuyruğu” 16, 17 ve 18 Şubat 2024 tarihlerinde Sanat ve Kültür Sarayı Tiyatro Salonunda sahnelendi. Kapalı gişe oynanan ve yaklaşık 2000 kişinin izlediği temsiller sonunda Eskişehir izleyicisi memnuniyetini konuk ekibe, alkış ve tezahüratları ile gösterdi.

Oyunun konusu kısaca şöyle; “Çocukluğu babası tarafından otoriteyle bezenmiş, sıkı bir disiplinle yetiştirilmiş, bu disiplin ve otorite kendisi için saplantıya dönüşmüş bir adam, hayatına son vermeye karar verir ve intihar mektubunu yazıp bitirdiği an kapı çalar. Karşısında ilk defa gördüğü, tanımadığı bir misafir vardır. Gelen adam hayatına ve tüm çocukluğuna dair her şeye hakimdir. Zaman geçtikçe sohbet ilgi çekici bir hal alır. Etkileyici bir iç hesaplaşma başlar.”

Akıcı ve merak uyandıran anlatımı, göz dolduran sahne tasarımı ile samimi ve doğal oyunculukların öne çıktığı oyunda İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncuları Gün Koper ve Ali Yoğurtçuoğlu rol alıyorlar. Oyun sezon boyunca İstanbul’da sahnelenmeye devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.