Dolar 32,5457
Euro 34,8627
Altın 2.427,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 18°C

‘Umut Market’ depremzedeler için hizmette

‘Umut Market’ depremzedeler için hizmette
15 Şubat 2023 12:55
A+
A-

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) iş birliğinde açılan “Umut Market” Eskişehir’e gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayacak.
Kentin birçok yerinde depremzedeler için karşılama noktaları oluşturulduğunu ifade eden Töre, depremden etkilenerek Eskişehir’e gelen vatandaşların açılan marketten ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini anlattı.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremin ilk saatlerinden itibaren afetzedelere gönderilmek üzere yardım kolilerinin ve ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım tırlarının bölgeye gönderildiğini söyledi.

Kesikbaş, kentteki sanayicilerin yardım kampanyalarına büyük ilgi gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

“Bugüne kadar yaklaşık 70 tır ihtiyaç malzemesi deprem bölgesindeki sanayi ve ticaret odaları ile iletişim içerisinde depremzedelere ulaştırıldı. Çadırdan sobaya kadar yüzlerce ihtiyaç malzemesi temin edildi. Destek olan oda üyelerimize ve Eskişehir halkına teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra Hava Kuvvetleri aracılığı ile bugüne kadar 10’nun üzerinde Eskişehir’den Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana’ya giden kargo uçakları ile yardım malzemeleri ulaştırıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak Eskişehir’e gelen depremzedelerin barınma ve ihtiyaçlarının karşılanması için iş insanlarının eşleri tarafından yaklaşık bir saat içerisinde toplanan ve kısa sürede hazırlanan, adını ‘Umut’ koyduğumuz bir marketi hizmete açtık.”

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ESO iş birliğinde Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde afetzedeler için hazırlanan ‘Umut Market’in sayısını çoğaltacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.