Dolar 32,3216
Euro 34,6744
Altın 2.409,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Üreticiler, budama ve meyve bahçe tesisi eğitimi aldı

Üreticiler, budama ve meyve bahçe tesisi eğitimi aldı
29 Aralık 2023 00:01
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen meyve bahçe tesisi ve budama konulu eğitim üreticilerden ilgi gördü.

Meyve bahçesi tesis edecek olan veya meyve bahçesi olan üreticilerin daha bilinçli üretim yapabilmeleri amacı ile başta budama olmak üzere meyvecilik ile ilgili olarak Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen eğitimin ikinci etabına yaklaşık 94 üretici katıldı. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü uzman eğitmenleri tarafından ücretsiz olarak düzenlenen eğitimler 2 gün sürdü. Eğitimde; meyvecilikte fidan seçimi, meyve bahçesi ve üzüm bağı tesisi, budamada kullanılan araçlar ve dezenfeksiyonu, budama teknikleri, modern bahçecilikte telli terbiye sistemleri, sulama, bitki besleme, bölgemizde görülen bazı hastalık ve zararlılar ile mücadele konuları işlendi.

Tüm Tepebaşı kırsalına hizmet verecek

Ayrıca Tepebaşı Belediyesi’nin Eskişehir’de ilk defa uygulanan Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi hakkında üreticilere detaylı bilgiler verildi ve üreticiye sağlayacağı faydalardan bahsedildi. Eskişehir’de ilk defa uygulanan proje kapsamında; Tepebaşı’nda tarımsal faaliyet gösterilen 477 bin 769 dekar alanı kapsayacak şekilde 5 mahallede istasyonlar kuruldu. Ayrı iklimsel özelliklere sahip Beyazaltın, Cumhuriyet, Kavacık, Yusuflar ve Takmak mahallelerinde kurulan Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları, tüm Tepebaşı kırsalına hizmet verecek.

Eğitim sonunda üreticilere, katılım belgesi takdim edilirken, eğitimleri çok faydalı bulduklarını ifade eden bahçe sahipleri de Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Öte yandan Aralık ayında iki grup halinde gerçekleşen meyve bahçe tesisi ve budama konulu eğitime toplam 164 üretici katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.