Dolar 32,5678
Euro 34,9466
Altın 2.425,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Ütopya Ekibinin projesi Bakanlık desteğine hak kazandı

Ütopya Ekibinin projesi Bakanlık desteğine hak kazandı
16 Ağustos 2023 15:34
A+
A-

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin projesi, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2023 yılında düzenlenen “Genç İyilik Ideathonu – Afet Sonrası Yaşam Üzerine Fikir Maratonu’nda” ilk 10’a girerek desteklenmeye hak kazandı. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Hamide Baştürk, Mehmet Fatih, Yağmur Açıkel’in yer aldığı Ütopya Ekibinin projesi “İyi Oluş Kampı” çalışmalarına Anadolu Üniversitesinde başladı.
Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen atölye çalışmasına çok sayıda öğrenci katıldı.

Baştürk: “Hedef kitlemiz depremzede ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler”

Proje amaçlarının kariyer planlama doğrultusunda olduğunu söyleyen Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı öğrencisi Hamide Baştürk “Başlangıçta depremden etkilenmiş öğrenciler olan hedef kitlemizi daha sonrasında YKS sınavına girmiş öğrenciler ile birlikte genişletmiş bulunmaktayız. Burada kariyer planı ile birlikte psikodestek olması açısından 4 günlük Samsun gezisi planladık. Birlikte hem eğlenip hem de neyi istediğimizi öğreniyoruz. Aynı zamanda kariyer danışmanlık hizmeti sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Acar: “Öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte motivasyon tazeliyoruz”

“Kariyer Planlama” sunumu yapan T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitmeni Eda Acar ise “Öncelikle proje için hibe desteği alan Ütopya Ekibi’ni tebrik ediyorum. Bugün burada etkinliğimizin ilk gününde kariyer anlamında ne istediğimizi arayacağız. Uygulamalı kriz yönetimi etkinliği düzenleyerek hem sosyalleşip hem de kriz yönetimi konusunda değerli bilgiler edineceğiz” dedi.

“Kariyer Planlama” ve “Kriz Yönetimi” gibi etkinliklerin ardından katılımcılar Ebru Atölyesinde bir araya geldi. Proje çalışmaları öğrencilerin Samsun gezisi ile devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.