Dolar 32,5571
Euro 34,8464
Altın 2.430,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 20°C

ÜYEP’e 11 ilden 620 öğrenci katıldı

ÜYEP’e 11 ilden 620 öğrenci katıldı
26 Aralık 2022 21:21
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÜYEP) tarafından “5. Sınıf Öğrencilerine Yönelik ÜYEP Sınavı” gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen sınava bu sene de ilgi yoğun oldu ve Eskişehir dahil 11 farklı ilden 620 öğrenci katılım gösterdi.
Anadolu Üniversitesi ÜYEP Müdürü Doç. Dr. Fatih Karabacak, ÜYEP programlarına ve sınava karşı gösterilen yoğun ilgiye değindi. Doç. Dr. Karabacak, “ÜYEP, TÜBİTAK desteği ile kurulmuş bir projedir. 2008 yılından beri bu eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz sınavımız, 5. Sınıf öğrencilerine yönelik bir sınav. Yılda bir kez gerçekleştirdiğimiz bu sınavda. 5. Sınıf öğrencilerimizi seçiyoruz. Seçtikten sonra da ortaokul eğitimi süresince güz, bahar ve yaz dönemi olmak üzere eğitimler veriyoruz. Güz ve bahar programlarımızda fen ve matematik alanlarında hafta sonları 3’er saatlik eğitim veriyoruz. Bu sene 620 kişi sınavımıza başvurdu. 28 öğrenci seçeceğiz. Bu yıl ilk defa Eskişehir dışından, 11 farklı ilden başvuru aldık. Oldukça yoğun bir ilgi var ve bu da bizi çok sevindiriyor.”

Her yıl sınava başvuru yapan öğrenci sayısının arttığına dikkat çeken ÜYEP Müdürü Doç. Dr. Karabacak açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Bu öğrenciler arasından ilk 28’e giren öğrenciler ÜYEP’te haftasonu eğitimlerine katılmaya hak kazanıyor. ÜYEP ayrıca daha çok kız öğrencimizin programdan yararlanması amacıyla pozitif ayrımcılık uyguluyor. Programa girmeye hak kazanan 26 öğrenci belirlendikten sonra en yüksek puanı alan kız öğrenciler arasından 2 öğrenci programa kabul ediliyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.