Dolar 32,3722
Euro 34,7418
Altın 2.394,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 22°C

Vali Aksoy; “Hiçbir millet, varlığını bir lidere bu ölçüde borçlu olmamıştır”

Vali Aksoy; “Hiçbir millet, varlığını bir lidere bu ölçüde borçlu olmamıştır”
9 Kasım 2023 20:10
A+
A-

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 10 Kasım nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Vali Aksoy, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“10 Kasım 1938 günü ebedi âleme uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 85. ölüm yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.

Atatürk, 85 yıl önce bugün bize kurduğu, bizim de yükseltmekle görevli olduğumuz, ikinci asrına adım atan pırıl pırıl cumhuriyeti ve ilkelerini bırakarak aramızdan ayrıldı. Atatürk’ün izinde yürüyen ve ulaştığı çizgiyi daha ileriye götürebilecek bir kuvvetin varlığını damarlarında hisseden gençler, Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zamanki gibi gönülden sahip çıkarak ona layık bir millet olmaya devam edecektir.

Atatürk, Türk’ün tarihî serüveninde karşılaştığı benzersiz şartların yetiştirdiği bir liderdir. Hiçbir millet, varlığını bir lidere bu ölçüde borçlu olmamıştır. Tüm dünyanın büyük bir komutan ve devlet adamı olarak saygı duyduğu Atatürk’ü çağının diğer liderlerinden ayıran özelliği, fikren devrinin bu denli ötesinde olmasına karşın çalışmalarını bağrında yetiştiği ülkesine dayanarak yapmasıdır. Atatürk, ilerlemenin bilim ve teknoloji ile mümkün olacağı düşüncesini benimsemiştir. O yüzdendir ki 85 yıl önce aramızdan ayrılmasına rağmen bugünü dahi dönüştürmeyi başarabilen bir liderdir.

10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar sahip olunan değerlerin kıymetinin bilindiği, eşsiz bir eser olan Cumhuriyetin erdemlerini hayatımızda etkin kılmamız gerektiğini hatırlatan bir gündür. Hayatını ülkesinin ve milletinin bekası ve selametine adayan Büyük Önder’in “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği Türk gençliğinin millî birlik ve beraberlik şuuru ile Ülkemizi O’nun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma ülküsü etrafında kenetlenerek elde ettiği başarı ve kazanımlar, bugün Ülkemizi dünya politikası ve ekonomisinde söz sahibi bir ülke konumuna getirmiştir.

Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daima Türk Milleti’nin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır. İnanıyoruz ki gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir. Büyük bir azim, cesaret ve kararlılıkla elde ettiği zaferler ile milletinin refah ve mutluluğu için çalışan Atatürk, hayatını ülkesine ve ideallerine adamış, insanlık tarihine damga vurmuş müstesna bir liderdir.

Atatürk’ün en çok ziyaret ettiği illerden biri olan Eskişehir, ülkemizde kurtuluşun, kuruluşun ve kalkınmanın timsali olmuş, Eskişehirliler hem bağımsızlık savaşında hem de uygarlık savaşında büyük katkılar sağlamıştır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da Eskişehir, Atatürk’ün açtığı yolda ilklerle anılacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.