Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Yalçın Koşukavak: “Oyuncularım henüz bu lige adaptasyon sürecindeler”

Yalçın Koşukavak: “Oyuncularım henüz bu lige adaptasyon sürecindeler”
3 Eylül 2019 00:19
A+
A-

Deplasmanda Eskişehirspor’u 2-0 yenen Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, “Oyuncularım henüz bu lige adaptasyon sürecindeler” dedi.
TFF 1. Lig’in 3. haftasında Eskişehirspor ile karşılaşan Bursaspor, ikinci yarıda bulduğu iki golle galip gelmeyi başardı. Puanını 6’ya yükselten Bursaspor Teknik Direktörü Koşukavak, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında lige adaptasyon sürecinde olduklarını ifade etti. İlk yarı ile ikinci yarı arasında büyük fark olduğunu söyleyen Koşukavak, “Eskişehir deplasmanı zor bir deplasman. Oyuncu kadrosunda da bu ligi bilen ve genç oyuncuları var. Eskişehir takımı geçen sene bu ligi mevcut oyuncuları ile test ettiler. Biz şu an bu aşamadayız. Eskişehir’in zor bir deplasman olacağını biliyordum. İlk 45 dakikada oyunu kontrol edemedik. Top çok fazla Eskişehirspor’da kaldı. Ön alandaki baskıları kıramadık. Sürekli top kayıplarıyla Eskişehir’in oyuna hakim olmasına olanak sağladık. İkinci yarı itibariyle birinci ve ikinci bölgede biraz daha topa sahip olup Eskişehirspor’un baskılarını kırmaya başladı ki, oyunu dengeye getirmeye başladık. İlk 45 dakika ile ikinci 45 dakika arasında çok ciddi bir fark vardı ama bu çok normal ve doğal. Benim oyuncularım henüz bu lige adaptasyon sürecindeler” şeklinde konuştu.

“Ligde 18 takım var ve iskelet bir kadrosu olmayan tek takım Bursaspor”
Ligdeki 18 takım içinden iskelet kadrosu olmayan tek takımın Bursaspor olduğunu ifade eden Koşukavak, “Bir gole öne geçince oyunun kontrolünü ele almaya başladık. Latovlevici ile sahalarda ender görülen müthiş golüyle 2-0 öne geçtik ve oyunu kontrol ettik. Bazı değişiklikler yaptık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bursaspor’a hayırlı olsun. Hem kulübü zor şartlarda, herkesin bildiği sorunlarla mücadele ediyoruz. Hem de bir yandan transfer, diğer yandan takım kadrosu oluşturmaya çalışıyoruz. Ligde 18 takım var ve iskelet bir kadrosu olmayan tek takım Bursaspor. Bunun yanında da maç kazanmaya çalışıyoruz. Kolay şeyler değil. Ama çok şükür maç da kazanıyoruz, oyuncu da kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.