Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Yargı önünde hesap verecekler!

Yargı önünde hesap verecekler!
5 Mayıs 2021 12:07
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi’nin hukuka aykırı olarak reklam harcamaları yaptığını iddia eden AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, konunun yargıya taşındığını belirtti. Kamuoyu adına suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuyu zarara uğratanların hukuk önünde hesap vereceğini söyledi.

Hakan Çizmelioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“DOĞRUDAN TEMİN YOLUYLA, 4 MİLYON TL.’LİK REKLAM-TANITIM HARCAMASI MI OLUR? SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ, HESAP VERECEKLER”

Bilindiği gibi, kamu idarelerinin mal ve hizmet alımlarında uygulanan, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 22-d maddesine göre “Doğrudan Temin” limiti, Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde bulunan illerde, 2020 yılında 97 bin TL idi (KDV hariç).
Tepebaşı Belediyesi ise iki firmadan toplamda, yaklaşık 4 milyon TL.’lik reklam ve tanıtım harcamasını, ihaleye çıkmadan, doğrudan temin yoluyla yaptığı tespit edilmiştir.
Dikkat çekici olan, bu iki reklam firmasının baba ve oğul adına kayıtlı olmasıdır. Ortada muvazaalı veya kuşkulu bir durum olduğu anlaşılıyor.

“ESKİŞEHİRLİ ESNAF, TEPEBAŞI BELEDİYESİNDEN ALACAĞINI BEKLERKEN, 33 FATURA KARŞILIĞINDA, YAKLAŞIK 4 MİLYON TL. BU FİRMALARA ANINDA ÖDENMİŞ?”

Bilindiği gibi, Tepebaşı Belediyesine verdiği hizmetin veya teslim ettiği malın karşılığını alamayan esnaflarımız var. Buna karşın, 4 milyon TL. Düzenlediği faturalar karşılığında, parasını hemen ve nakit olarak alan, iki firma var. Bu firmalar da baba ve oğula ait. İhale yapılmamış, bu paranın karşılığı kadar, ihalesiz iş yaptırılmış. Bir kayırma var mı?

Nasıl oluyorsa aynı gün, 5 ayrı fatura bir firmaya, her biri KDV dahil, 114 bin liralık ve toplamda 570 bin liralık ödeme yapılmış. Aynı gün diğer firmaya ise, 114 bin liralık 3 ayrı faturanın ödemesi yapılmış. Bunun da toplamı 342 bin lira ediyor.
Neden 114 bin TL derseniz, KDV dahil olarak, doğrudan temin sınırından kesmişler faturaları.
Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, bu alımların doğrudan temin sınırında kalması için, ciddi çaba göstermişler. Her biri doğrudan temin sınırında, aynı gün birden fazla fatura kesmişler. Toplamda 33 fatura. Yapılan usulsüzlükler, bununla da sınırlı değil. Doğrudan temin sınırında kalması adına, böyle fatura kesen, ihale kanununu arkadan dolaşan, başka firmalar da var. Zamanı gelince, diğer firmaları da açıklayacağız.

“KAMUOYU ADINA, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ, HESAP VERECEKLER.”

Doğrudan temin sınırında, onlarca faturayı belediyeye sokan, ihaleye dahi gerek duymadan bu harcamaları yapanlar, kamuyu zarara uğratıp, birilerinin cebini dolduranlar, hukuk önünde hesap verecekler. Vatandaşların zor şartlarda, belediyeye ödediği paraların çarçur edilmesine, müsaade etmeyeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.