Dolar 32,2738
Euro 35,1251
Altın 2.273,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Yeniden düzenlenen Hicri Sezen Parkı hizmete açıldı

Yeniden düzenlenen Hicri Sezen Parkı hizmete açıldı
4 Ekim 2020 15:50
A+
A-

Eski Eskişehir Belediye Başkanı Hicri Sezen’nin adını taşıyan ve yeniden düzenlenen park, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Sezen ailesinin katılımı ile açıldı.

Eski Eskişehir Belediye Başkanı Hicri Sezen’nin adını taşıyan ve yeniden düzenlenen park, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Sezen ailesinin katılımı ile açıldı.

Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesindeki Kemal Zeytinoğlu Caddesi üzerinde bulunan ve Hicri Sezar Parki olarak bilinen alanda Odunpazarı Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan çalışmalar tamamlandı. Bugün yeniden halkın hizmetine sunulan parkın açılış törenine katılan Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Hicri Sezen, olumlu olumsuz tüm olayları hayatına sığdırmış bir büyüğümüz. Eskişehir’e değerli hizmetleri var, demokrasi mücadelesine katkısı var. Adını taşıyan bu parkı, adına layık bir hale getirmeye çalıştık, inşallah beğenirsiniz. Eskişehir’de şimdiye kadar onun fotoğrafı olan, onun künyesini taşıyan bir işaretin, bir simgenin olmadığını gördüğümüz için bugün burada borcumuzu yerine getirmek istedik. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Ailesine, çocuklarına, torunlarına sağlıklı günler diliyorum. Hoş geldiniz, sefa geldiniz” dedi.

“Babamızı bir kez daha anmaya vesile oldunuz”

Başkan Kazım Kurt’un konuşmasının ardından konuşan Hicri Sezen’in kızı Doçent Doktor de Şeyma Ülsever; “Babamızı bir kez daha anmaya vesile oldunuz, bizi çok mutlu ettiniz. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Daha sonra park yeniden hizmete açıldı. Üzerinde Hicri Sezen’in fotoğrafı ve hayatıyla ilgili bazı bilgilerin yer aldığı tanıtım levhası Başkan Kurt ve Sezer’in yakınları tarafından açıldı. Daha sonra Başkan Kazım Kurt, bir süre parkta oturarak vatandaşlarla sohbet etti.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Hicri Sezen, Eskişehir Belediye Başkanlığı yanı sıra geçmişte Matbuat Genel Müdürlüğü spikerliği, Ankara Yargıç Namzetliği, Yargıtay 4.Ceza Dairesi Raportörlüğü, serbest avukatlık ve TBMMX. ve XI. Dönem Eskişehir Milletvekilliği görevlerini üstlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.