Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Araç muayenesindeki kuyruklar bu uygulama ile sona erecek

Araç muayenesindeki kuyruklar bu uygulama ile sona erecek
9 Mart 2024 21:51
A+
A-

Ulaştırma Bakanlığı, TÜVTÜRK’ün yeni araç muayene uygulamasını resmen duyurdu. Bu gelişme, araç sahipleri için önemli bir adım.
TÜVTÜRK, araç muayene işlemlerini daha kolay hale getirmek için yeni bir uygulama başlatıyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından duyurulan bu uygulama, milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor.

Gezici istasyonlar sayesinde randevu alarak muayene yaptırmak isteyen sürücüler, uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalmayacaklar.

GEZİCİ İSTASYONLAR GELİYOR
 Türkiye’nin 77 ilinde hizmet veren gezici istasyonların sayısı büyük şehirlerde artış gösteriyor ve bu tür istasyonlar yalnızca randevu sistemi ile araç kabul ediyor. Devreye alınan bu yeni yöntem, işlemleri çok daha düzenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmenin önünü açıyor.

İNTERNETTEN RANDEVU
 Randevusuz hiçbir şekilde araç kabulünün yapılmadığı TÜVTÜRK istasyonları için randevu işlemleri ise internet ortamında online olarak düzenleniyor. Yetkililere göre devreye alınacak benzer uygulamaların yaygınlaşması, trafik güvenliği ve çevre koruma açısından önemli adımların atılmasını sağlayacak.

MUAFİYET GELDİ!
 Muayene testinde yapılan Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü testi için yetkilendirilmiş kurumlardan belge almak, sürücüleri TÜVTÜRK istasyonlarında muayene sırasında ek bir test yapma zorunluluğundan muaf tutuyor ve büyük bir zaman kazanmalarını sağlıyor.

 Gezici istasyonların bulunduğu il ve ilçeleri öğrenmek isteyenler, TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesini ziyaret ederek uygun randevu tarihlerini kontrol edebilirler. Bu uygulama, araç sahiplerine yoğunluk ve düzensizlikle mücadelede büyük destek sağlayarak araç muayene sürecini kolaylaştırıyor.

 Bu yenilik sayesinde, trafiğe çıkacak araçların güvenliği ve çevre dostu olması hedeflenirken, sürücülerin muayene sürecinde yaşadığı sıkıntılar da önemli ölçüde azalıyor. Benzer uygulamaların yaygınlaşması, trafik güvenliği ve çevre koruma açısından önemli adımların atılmasını sağlayacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.