Dolar 32,4014
Euro 34,8135
Altın 2.401,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 22°C
Sal 24°C

Bu kez üniversite öğrencilerini hedef aldılar!

Bu kez üniversite öğrencilerini hedef aldılar!
10 Ağustos 2023 13:30
A+
A-

Üniversite öğrencilerinin can suyu haline gelen burslar dolandırıcıların radarına girdi. Gençleri aylık 4.500 TL’ye varan burs vaadiyle kandıran dolandırıcıların yanı sıra kız öğrencileri ağına düşürmeye çalışanlar da var.
Üniversite tercihlerinin sonra ermesiyle eğitim maliyetlerini düşürmek isteyen öğrenciler burs arayışına girdi. Bu durum dolandırıcıların da iştahını kabartmış durumda. Milliyet’in haberine göre her gün onlarca sahte burs sitesi açılıyor. Bazıları 50 yıllık tarihe sahip vakıfların isimlerini kullanıp sitelerini kopyalarken bazı dolandırıcılar ise Atatürk, Kudüs, İslam, Cumhuriyet gibi milli duyguları ve hassasiyetleri kullanarak açtıkları sitelerde kendilerine kurban bulmaya çalışıyor.

BANKA HESABI AÇTIRIYORLAR

Burs vaadiyle tuzak kuran dolandırıcılar, ilk etapta öğrencilerden aile geliri, okunan bölüm gibi bilgiler istiyor. Daha sonrasında ise ‘Bursunuz onaylanmıştır’ mesajıyla kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi, hesap numarası gibi daha özel bilgiler talep ediyor. Tüm bilgiler alındıktan sonra ise öğrenciler adına banka hesabı açıp yasadışı işlemler yapıyorlar ya da sahte şirket kurma gibi farklı amaçlarla kullanıyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.