Dolar 32,5467
Euro 34,8706
Altın 2.423,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet bahçelerinin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet bahçelerinin açılışını yaptı
6 Haziran 2020 00:21
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yaklaşık 2,5 ayı bulan bir aranın ardından yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Cumhurbaşkanı olarak 15 ilimizde uygulanacağı ilan edilen hafta sonu sokacağı çıkma kısıtlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi doğrultusunda Atatürk Kültür Merkezi alanında bulunan Ankara Millet Bahçesi inşaat sahasında düzenlenen tören ile İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ’da yapımı tamamlanan millet bahçelerinin açılışını yaptı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin açılışını video konferans sistemi ile bağlantı yaparak gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi alanına yapılan Ankara Millet Bahçesi’nin inşaatı hakkında bilgi aldı.

Kısıtlı sayıda katılımcının davet edildiği açılış törenine katılan davetliler alana ateşleri ölçülerek ve dezenfektan kullandırılarak alınırken, oturma düzeninde ise sosyal mesafeye dikkat edildi.

“Ankara’mızın çehresini değiştirecek eser olacak”

5 Haziran Çevre Günü’nü tebrik ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlerimizin geleceği için çevrenin bize emanet olduğu anlayışıyla tüm insanlığın 5 Haziran Çevre Günü’nü tebrik ediyorum. Toplam büyüklüğü 550 bin metrekareye yaklaşan bu 10 millet bahçemizin her biri yeşil alanları ve içlerindeki tesisleri ile gerçekten iftihar verici eserlerdir” diye konuştu.

Ankara Millet Bahçesi hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Şehircilik geleneğimizin sembolleri olacak millet bahçelerimizden 13’ünü 2 yıl önce hizmete açmıştık. Bugünkülerle birlikte toplam 23 millet bahçesine ulaşmış oluyoruz. Halen inşası süren millet bahçelerimizi de peyderpey hizmete açacağız. Şu an içinde bulunduğumuz AKM bölgesini de kapsayan millet bahçemiz adeta Ankara’mızın çehresini değiştirecek eser olacaktır. Bu millet bahçemiz toplamda 1,5 milyon metrekarenin üzerinde bir büyüklüğe sahiptir. Ulus Meydanı’ndan başlayarak Gençlik Parkını, 19 Mayıs Stadını, Arena Park Spor Salonunu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası ve Adalet Sarayını, eski hipodromu içine alacak şekilde geniş bir alanda planlandı. Dünyadaki bazı şehirlerin merkezinde yer alan devasa park bahçeleri gıpta ile seyreden milletimiz artık Ankara’da ve diğer illerimizde bu tür mekanlardan istifade edebilecek. Yeşil alanlar ve ağaçlıklar millet bahçesinin olmazsa olmazıdır. Bunların yanında konser salonundan müzeye, spor salonlarından bisiklet yollarına, millet kıraathanesinden otoparka kadar çok zengin imkanlara sahip millet bahçemizi en kısa sürede başkentlilerin hizmetine sunmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.