Dolar 32,5692
Euro 34,6876
Altın 2.508,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Depremin etkilediği10 ilde eğitime verilen ara uzatıldı

Depremin etkilediği10 ilde eğitime verilen ara uzatıldı
12 Şubat 2023 14:44
A+
A-

Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen 10 ilde eğitime 1 Mart’a kadar ara verildiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ilde yaşanan büyük yıkımın ardından Milli Eğitim Bakanı Özer, tüm okulların 20 Şubat’a kadar tatil edildiğini açıklamıştı. Deprem bölgesinde 10 ilde ise eğitime ilk etapta 2 hafta ara verilmişti.

Bugün Kahramanmaraş’ta açıklamalarda bulunan Bakan Özer, “10 ilde eğitim öğretime 1 Mart’a kadar ara veriyoruz. 1 Mart tarihi itibariyle 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime geçme kararı vermeyeceğiz. İlçe ve okul temelli kararlar alacağız. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız” dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE OLMAYAN İLLERDE EĞİTİM 20 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK
Deprem bölgesi olmayan 71 ilde eğitim öğretimin devam edeceğini söyleyen Özer, “20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretim başlayacak, bir daha uzatma olmayacak. Deprem olan 10 ilde veliler çocuklarını diğer illere nakil edebilecek. Diğer illerdeki okul kapasitelerini artırmak için çalışıyoruz. Özel öğretim kurumları ile görüşme yaptık. Bu kurumlardaki yüzde 3’lük şehit ve gazi çocukları için olan kapasiteyi yüzde 10’a çıkardık. Yüzde 7’lik kısım depremzede çocuklar için kullanılabilecek” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.