Dolar 32,5235
Euro 34,7509
Altın 2.488,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Liderler sandık başında

Liderler sandık başında
28 Mayıs 2023 14:50
A+
A-

Cumhurbaşkanı adayları ve liderler Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi için oy kullanmak üzere sandık başına gitti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Kısıklı’daki konutundan Saffet Çebi Ortaokulu’na gelerek seçimin ikinci turu için oyunu kullandı. Erdoğan, “Türk demokrasi hayatımızın ilk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Tabi burada partiler yok, bir metre boyunda bir oy pusulası yok. Sadece iki aday söz konusu. Bu iki adaya halkımız oylarını vereceği için de inanıyorum ki çok seri bir şekilde inşallah bugünkü oylama da bitecektir.” dedi.
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Arjantin İlkokulu’nda oy kullandı. Oy verdikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Baskıdan kurtulmak için, otoriter bir yönetimden kurtulmak için, bu ülkeye gerçek anlamda özgürlüğün ve demokrasinin gelmesi için bütün vatandaşlarımı sandığa davet ediyorum. Oylarını kullansınlar, oylarını kullandıktan sonra da sandığa sahip çıksınlar. Çünkü bu seçim, çok zor koşullarda gerçekleşen bir seçimdir. Her türlü karalama, her türlü iftira yapıldı ama ben halkın sağduyusuna güveniyorum ve mutlaka bu ülkeye demokrasi gelecek, özgürlük gelecek, insanlar huzur içinde bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında gezebilecekler ve siyasetçileri de özgürce eleştirebilecekler.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.