Dolar 32,5670
Euro 34,8843
Altın 2.439,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Oy kullanmazsanız bu cezayı ödemek zorundasınız!

Oy kullanmazsanız bu cezayı ödemek zorundasınız!
28 Mart 2024 22:12
A+
A-

Seçimlerde oy kullanmak zorunlu olduğundan, bu işlemi yapmayanlar 300 TL ceza ödeyecek.
Seçimlerde oy kullanmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için yasal bir zorunluluk olurken, bu yasaya uymayanlara cezai işlem uygulanıyor. 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 25. maddesine göre, seçimlerde oy kullanmak yasal bir zorunluluk. YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanmaktadır.

 2010 yılında 22 TL olarak belirlenen oy kullanmama cezası, 2023 genel seçimlerinde 300 TL olarak belirlenmişti. 2024 yerel seçimlerinde de bu cezanın 300 TL olarak devam edeceği öğrenildi.

Bu doğrultuda 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerde oy kullanmayan seçmene ceza tebligatı gönderilecek ve ödeme işlemleri Maliye Bakanlığı ya da PTT gibi kurumlar üzerinden yapılabilecek.

PEKİ KİMLER OY KULLANAMAZ?
Kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar, onbaşılar ve kıta çavuşları ile askeri öğrenciler, Silah altında bulunan erler, Taksirli suçlar dışında, kasıtlı suçlardan cezaevinde bulunan hükümlüler 31 Mart’ta oy kullanamayacak.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.