Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Emekli ikramiyelerinin ne zaman yatacağı belli oldu! İşte detaylar..

Emekli ikramiyelerinin ne zaman yatacağı belli oldu! İşte detaylar..
20 Mart 2024 20:52
A+
A-

Emeklinin beklediği haber duyuruldu! İkramiye almak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mart olarak duyuruldu. İkramiye fırsatından yararlanabilecek olanların bu detaya dikkat etmesi gerekiyor.
 Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği tarih Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Erdoğan, emeklilere yönelik bayram ikramiyesinin yüzde 50 artırılarak 3 bin TL’ye çıkarıldığını ve bu ikramiyenin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını müjdeledi. 

 Kimlerin Emekli ikramiyesi alacağı merak konusu haline geldi. Emeklilik ikramiyesi hakkı, emekli aylığı, dul aylığı, yetim aylığı, iş kazası geçirenler gibi farklı durumlara göre değişiklik gösterecek..

 İşte bayram ikramiyesiyle ilgili sıkça sorulan sorular…

SGK UZMANI TÜM SORULARI CEVAPLADI
 Emekli ikramiyesiyle ilgili merak edilenleri açıklayan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz Milliyet’te yer alan haberde şu ifadeleri kullandı: “İkramiyeler 2018’den bu yana dini bayramlarımız olan Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere verilen ek bir ödemedir. İkramiyeler 2018 yılında 1000 TL ile başlayıp 2021 yılında 1.100 TL’ye, geçtiğimiz yıl ise 2.000 TL’ye yükseltilmişti.

BU AYRINTIYA DİKKAT
 Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme yapılır. Yani hisse oranınız hangi dosyada yüksek ise onun üzerinden değerlendirilir. Yapılan ikramiye ödemelerden kesinti yapılamaz ve bu ödemeler haczedilemez.

KİMLER ÖDEME ALACAK
Kimler yararlanır?’ sorusuna gelince SGK üzerinden maaş alan herkes alabilecek diyebiliriz. Bunlar emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri ikramiye alacaklar.

SOSYAL GÜVENCENİZ VARSA
 Dul yetim aylığı alanlar için ise dosya bazında hissesi oranında ödeme almaktadırlar. Yasalarımız doğrultusunda eşiniz vefat etti ise sosyal güvencesi varsa geride kalanlara dul ve yetim aylığı adı altında hayatlarını idame etmek için maaş bağlanmaktadır.

ÖRNEK HESAP AÇIKLANDI
 Örnek vermek gerekirse geride sadece eş varsa ve çalışmıyor ise çocuk yoksa ona %75 oranında yani 3.000 TL ikramiyenin 2.250 TL’si ödenir. Ancak eş çalışıyor ise %50’lik kısmı yani 1.500 TL ödeme yapılır.

 Öte yandan eş ve 1 çocuk varsa eşe %50, çocuğa %25 şeklinde ödeme yapılır. Eş ve 3 çocuk varsa maaşın tamamı olan %’100’ü bağlanmaktadır. Bu arada eşler arasında kadın veya erkek ayırt etmeksizin bir ödeme yapıldığını belirtmek isterim.

YENİ EMEKLİLER DİKKAT
 Yeni emekli olacaklar emeklilik başvurusu yaptıkları zaman takip eden aydan itibaren maaş almaya hak kazanıyorlar. Bu kapsamda Ramazan Bayram ikramiyesini almak için 31 Mart Pazar akşamına kadar dilekçe vermeleri gerekmektedir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.