Dolar 32,5735
Euro 34,8792
Altın 2.436,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Alpu’daki çiftçilere küçükbaş hayvanları teslim edildi

Alpu’daki çiftçilere küçükbaş hayvanları teslim edildi
1 Aralık 2023 22:01
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Alpu ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren küçük çiftçilere yönelik gerçekleştirdiği canlı hayvan desteği kapsamında kura çekimiyle belirlenen hak sahiplerine küçükbaş hayvanlar görevlilerce teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Küçükbaş Yetiştiriciliği Destekleme ve Yayma Projesi’ne destek başvurusunda bulunanlar için Alpu Belediyesi Kültür Evi ve Konferans Salonu’nda noter huzurunda kura çekimi yapılmış ve hak sahipleri belirlenmişti.

16 asil ve 16 yedek küçük çiftçinin belirlendiği kura çekimi sonrası Büyükşehir Belediyesi ve Alpu Belediyesi iş birliğiyle asil listedeki 16 çiftçinin her birine 9 koyun, 1 koç olmak üzere toplamda 160 adet küçükbaş hayvan teslimi gerçekleştirildi.

Belediye ekiplerinin küçükbaş hayvanları teslim etmesiyle büyük mutluluk yaşayan çiftçiler, “Canlı hayvanları belediye görevlilerimiz teslim ettiler. Destek nedeniyle çok mutluyuz. Hocamız, Başkanımız Yılmaz Büyükerşen sağ olsun bizleri unutmadı. Bu hayvanları üretmek için destek başvurusu yaptık ve yapılan kura çekiminde ismimiz çıktı. Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Üretmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tekrar tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.” dediler.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığı ile hayata geçirdiği projeler, üretime destek olarak dönmeye devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.