Dolar 32,3846
Euro 34,7462
Altın 2.398,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Anadolu Üniversitesi’nde Teknoloji Bağımlılığı anlatıldı

Anadolu Üniversitesi’nde Teknoloji Bağımlılığı anlatıldı
20 Aralık 2023 20:16
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) tarafından düzenlenen “Teknoloji Bağımlılığı” başlıklı seminer, EMYO Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak EMYO öğretim üyesi Prof. Dr. Özgür Yılmazel’in yer aldığı seminere EMYO akademik personelleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Prof. Dr. Yılmazel: “Teknoloji bağımlılığı doğumdan önce başlıyor”

Teknoloji bağımlılığının günümüzde doğum öncesinden başladığına değinen EMYO Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yılmazel konuşmasında şunları aktardı: “Bugün insanların doğumları bile canlı yayınlanıyor ve bu yayınlar sosyal medyada retweet ediliyor, like alıyor. Aslında baktığımızda 2 yaşındaki bir çocuğun dijital ağlarda bir ayak izi oluşmuş durumda. Teknoloji bağımlılığı da bebeklikte başlıyor. Çocukların oyuncaklarına bakın basit bilgisayarların olduğunu göreceksiniz. Çocuklar yemek yerken, bir yerden bir yere giderken veya tuvalete giderken teknolojik cihazlar ya da onları andıran oyuncaklar kullanıyor. Bugün çocukların %92’si mavi ekrana bakıyor ve bu da başta göz bozukluğu olmak üzere çeşitli sorunları beraberinde getiriyor. Bu durum yetişkinlerde de oldukça fazla ve tuvalete bile telefonsuz giden insan neredeyse yok. Teknoloji bağımlılığı sosyal hayatımızın birçok alanında kendini gösterir oldu. Buna verilebilecek en güzel örneklerden biri neredeyse yolda yürürken telefonuna bakmayan bir insan bulmanın imkânsızlığıdır.”

“Teknoloji Bağımlılığı” semineri soru cevap kısmının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.