Dolar 32,3544
Euro 34,7650
Altın 2.401,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 22°C

Anadolu Üniversitesi’nde Yapay Zekaya Sufle Vermek semineri

Anadolu Üniversitesi’nde Yapay Zekaya Sufle Vermek semineri
17 Kasım 2023 20:08
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Yapay Zekaya Sufle Vermek” adlı seminer düzenledi.
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur’un konuşmacı olduğu “Prompt Engineering ve Geleceği” başlıklarını konu alan seminer Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Şefik Yaşar Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminere Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Handan Deveci başta olmak üzere ve pek çok kişi katılım gösterdi.

Dr. Öğr. Üyesi Uğur: “Yapay zekâya ne kadar hükmedebilirsek varlığımızı o kadar sürdürebiliriz”

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur, “Yapay Zekaya Sufle Vermek” başlıklı seminerde şu sözlere yer verdi: “Üniversitemizde 2002 yılından beri akademik çalışmalar yapıyorum. Öğrenme teknolojileri ve teknolojinin geleceği nasıl değiştireceğine yönelik konularda çalışmalar yürütüyordum. Bu konuların arasında yapay zekâya dair çalışmalarda vardı. Pandemiden önce 2035’i öngörüyorduk fakat pandemi sürecinde topladığımız veriler önümüzü çok açtı ve en geç 2029 da gerçekleşeceğini düşündüğümüz bir teknolojik tekillik süreci var. Bu sürece giderken en hızlı ivmeyi sağlayan gelişme yapay zekâ. Biz yapay zekâya ne kadar hükmedebilirsek varlığımızı o kadar sürdürebileceğiz diye düşünüyoruz çünkü çok hızlı bir şekilde kendini ve yaratıcılığını geliştiriyor ki yapay zekâ yaratıcı değildir. Sizin yönlendirmelerinizle yaratıcılık oluşturur.”

“Yapay zekanın temeli insan davranışlarıdır”

Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur yapay zekâ kendini geliştirirken insanların nasıl konumlanması gerektiğine dair sorunlara “Prompt Engineering” kavramıyla yanıt verdi. Prompt Engineering kavramının ise yapay zekânın insanların davranış örüntülerinden, düşünce yapılarından beslendiğini ve bu verilere insanların şu anlık hükmedebilmesi olarak tanımlandığını aktaran Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur konuşmasının devamında şunları söyledi: “Yapay zekâya verdiğimiz her suflenin nasıl işleyeceğini de bilmemiz gerekiyor, doğru komutu vermek doğru yanıtı almanın en temel ve kesin yoludur.”

“Yapay Zekaya Sufle Vermek” başlıklı seminer Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur’un uygulamalı örnekleri katılımcılarla paylaşmasıyla devam etti. Seminerin sonunda Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Handan Deveci, Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur’a teşekkür belgesi takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.