Dolar 32,3546
Euro 34,6875
Altın 2.393,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 14°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Anket sonuçlandı anıtın adı Sonsuz Cumhuriyet oldu

Anket sonuçlandı anıtın adı Sonsuz Cumhuriyet oldu
5 Aralık 2023 19:09
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumunda 25 sanatçının kolektif çalışmasıyla ortaya çıkan anıtın ismini Eskişehirliler belirledi. Yapılan anket sonucunda anıtın yeni ismi Sonsuz Cumhuriyet Anıtı oldu.

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl Cumhuriyetin 100’üncü yılına adanan Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumunda ortaya çıkan anıtın ismini Eskişehirliler belirledi.

Her yıl düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun bu yıl 16’ncısı farklı bir konseptte düzenlendi. Cumhuriyetin 100’üncü yılına adanan 16’ıncı Pişmiş Toprak Sempozyumunda 25 sanatçı, 28 asistan el ele emek vererek 64 parçadan oluşan ortak bir anıt ortaya koydu. Tepebaşı Belediyesi’nin twitter üzerinden başlattığı anket ile anıtın adını kent halkı seçti. Oluşturulan komisyon tarafından halk tarafından önerilen ve öne çıkan 4 isim belirlenerek başlatılan ankette, 100. Yılı Aydınlatan Güneş, Sonsuz Cumhuriyet Anıtı, Cumhuriyet Toprağı Anıtı ve 100’ümüz Cumhuriyet isimleri yer aldı. Yoğun ilgi gösterilen oylama sonucunda ise Sonsuz Cumhuriyet Anıtı birinci seçildi.

“Eskişehir’e kazandırmaktan onur duyuyoruz”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Geçmişimizi geleceğe taşıyan bir köprü görevi gören anıt heykeller bir toplumun hafızasıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına yaptığımız bu anıt eser de ulusumuzun birlik ve beraberlik içinde geçen, dayanışmayla zorlukları aşan zengin ve güçlü tarihimizi yüceltmek ve cumhuriyet fikrinin hissettirdiklerini aktarmak için bir köprü görevi görmektedir. 16. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında 25 sanatçının, 28 asistan öğrenci ile birlikte hazırladığı, 64 eserden oluşan bu kolektif eseri Eskişehir’e kazandırmaktan onur duyuyoruz” dedi.

“Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına yapılmış tek anıt”

Başkan Ataç, “Anıtın yeni adının ne olacağını da Eskişehirliler belirledi. Belediyemizin twitter üzerinden başlattığı ve yoğun katılımla gerçekleştirilen anket sona erdi. Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına yapılmış ilk ve tek anıt olan ve şehrimizin önemli bir simgesi haline gelecek bu önemli eserin ismi Sonsuz Cumhuriyet Anıtı olarak seçildi. Bazı anıtlar sadece taş, toprak ve betondan ibaret değil, aynı zamanda toplumumuzun ruhunu şekillendiren ve ilham veren eserlerdir. Geleceğimizin mimarları olan gençlerimiz bu anıtların gölgesinde ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için ilham alacaklardır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında birlik, beraberlik ve başarı dolu bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.