Dolar 32,5678
Euro 34,9466
Altın 2.425,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Atık tekstiller ileri teknoloji ile dönüşüyor

Atık tekstiller ileri teknoloji ile dönüşüyor
20 Ağustos 2023 23:14
A+
A-

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nde düzenlenen ‘Bangu’yla Döngüsel Ekonomi ve İleri Dönüşüm Atölyesi’nde katılımcılar, döngüsel ekonomi ile ilgili bilgi edinirken atık tekstil ürünlerini de ileri teknoloji tekniğiyle yeni ürünlere dönüştürmeyi öğrendi.

Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi iş birliğinde hayata geçirdiği Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi gerçekleştirdiği eğitim ve etkinlikler ile sosyal girişimci adayı gençlerin ufkunu genişletmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nden aldığı destekler ve sosyal girişimcilik eğitimleriyle Bangu Markasını kuran Bengisu Hekim Kantarcı ortaklığıyla ‘Bangu’yla Döngüsel Ekonomi ve İleri Dönüşüm Atölyesi’ düzenlendi. Atölyenin ilk oturumunda Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nin verdiği eğitim ve destekler katılımcılara anlatıldı. Atölyenin devamında ise merkezden aldığı eğitim ve desteklerle kendi markasını kuran Kantarcı, kendi markası olan Bangu hakkında bilgi verdi. İlk oturumda ayrıca döngüsel ekonomiyle ve ileri dönüşüm tekniğiyle ilgili güncel gelişmeler paylaşıldı.

Deneyimlerini paylaştı

Atölyenin ikinci oturumda ise Kantarcı, katılımcıların kullanılmayan tekstil ürünlerini ileri dönüşüm tekniğiyle yeni ürünlere dönüştürebilmenin yöntemlerini anlatarak sürdürülebilir tekstil ve yavaş moda ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Yanlarında kullanmadıkları bir tekstil ürünü getiren katılımcılar ise öğrendikleri yöntemlerle yeni ürün üretmenin mutluluğunu yaşadı.

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, 0 (538) 876 38 37 numaralı telefondan yetkililere ulaşabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.