Dolar 48,0206
Euro 56,1267
Altın 7.107,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 35°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
35°C
Parçalı Bulutlu
Paz 32°C
Pts 32°C
Sal 34°C
Çar 33°C

Başkan Ünlüce, üniversite kazanarak Eskişehirlilere gelen gençlere seslendi

Başkan Ünlüce, üniversite kazanarak Eskişehirlilere gelen gençlere seslendi
Reklam
22 Ağustos 2026 23:55
A+
A-

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Eskişehir’de üniversite heyecanı başladı. Türkiye’nin 7 yıldır üst üste en öğrenci dostu şehri seçilen Eskişehir, kente yeni gelen üniversite öğrencilerini karşılamaya hazırlanıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, gençlere “Türkiye’nin öğrenci başkenti güzel Eskişehir’imize hoş geldin. Gençsin, güzelsin, iyi ki Eskişehir’desin” sözleriyle seslendi.

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte binlerce genç için yeni bir dönem başlarken, Türkiye’nin öğrenci kenti Eskişehir de yeni üniversitelilerini karşılıyor. Öğrencilerin tercihleriyle şekillenen kent yaşamı, sosyal ve kültürel olanaklarının yanı sıra gençlere yönelik belediye hizmetleriyle de üniversite hayatına önemli katkılar sunuyor.
ÜniAR Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması (ÖDÜŞ) 2026 sonuçlarına göre Eskişehir, 65 bin üniversite öğrencisinin değerlendirmeleri sonucunda 90,1 puanla A+ derecesi aldı ve Türkiye birinciliğini bu yıl da korudu. Böylece Eskişehir, 7 yıl boyunca aralıksız Türkiye’nin en öğrenci dostu şehri seçilerek zirvedeki yerini sürdürdü.
GENÇLER İÇİN HER ALANDA DESTEK
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin kentteki yaşamlarını kolaylaştırmak ve üniversite hayatlarını daha erişilebilir hale getirmek amacıyla farklı alanlarda hizmet sunuyor.
Bademlik Kız Öğrenci Misafirhanesi güvenli ve uygun koşullarda barınma imkânı sağlarken, Kent Lokantaları da öğrencilerin bütçelerine katkı sunuyor. Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM), Osmangazi Meşelik Gençlik Merkezi, Haller Gençlik Merkezi ve Zeliha Tabanca Gençlik Danışma Merkezi ise gençlerin eğitim, sosyal yaşam ve kişisel gelişimlerine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.
Sosyal Kütüphane gençlere ders çalışma imkânı sunarken, Eskişehir Halk Okulu ücretsiz eğitim ve gelişim olanakları sağlıyor. 26 Altı 26 Genç Yaratıcılar Programı ile de gençlerin yaratıcı fikirleri destekleniyor.
ÖĞRENCİLERİN KENTTEKİ YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRIYOR
Abonman Kart uygulaması ve gece saatlerinde devam eden toplu taşıma seferleri öğrencilerin kent içindeki ulaşımını kolaylaştırırken; kampüslerde gerçekleştirilen tanıtım çalışmaları, sıcak çorba ikramları, atölyeler, söyleşiler, tiyatro gösterimleri, festivaller ve kültür-sanat etkinlikleri de gençlerin sosyal yaşamına katkı sağlıyor.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, gençlerin kentin enerjisi ve umudu olduğunu belirterek, Eskişehir’in genç dostu kimliğini güçlendiren çalışmaların “Genç Dostu Kent İyi Yönetişim Teşvik Ödülü” ile de taçlandırıldığını ifade etti.
Ünlüce, Eskişehir’e yeni gelen üniversite öğrencilerine yönelik mesajında, “Sevgili genç arkadaşım; bu şehrin, güzel ülkemizin enerjisi de umudu da sensin. Hayallerini özgürce büyütmen için her zaman yanındayız. Türkiye’nin öğrenci başkenti güzel Eskişehir’imize hoş geldin. Gençsin, güzelsin, iyi ki Eskişehir’desin.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.