Dolar 32,5236
Euro 34,9082
Altın 2.422,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Biz o eski güvenli Barlar Sokağı’nı geri istiyoruz!

Biz o eski güvenli Barlar Sokağı’nı geri istiyoruz!
27 Aralık 2022 17:07
A+
A-

Barlar Sokağı korkutmaya devam ediyor. Geçmiş yıllarda eğlenceli ve güvenli zamanların yaşandığı Barlar Sokağı’nda adeta yeni bir korku hakimiyeti kuruldu. Son aylarda artan şiddet ve kavga olayları insanların yaralanmasına neden olurken, bölgenin en olaysız ve güvenli olarak bilinen yerinde en son gerçekleşen silahlı kavga sonrası 21 yaşındaki gencecik öğrenci hayatını kaybetti. Bu olayla birlikte vatandaşların gerginliği ve korkusu daha da arttı. Emniyet güçlerinin geçmişte uyguladığı tedbirler bu korkuyu bir nebze azaltsa da asıl alınması gereken tedbirler için geçmiş yıllarda emniyet ve valilik kanalına bir çok proje sunulmuştu. Bunların hayata geçmemesi ile birlikte polis tedbirlerinin de geri çekildiği Barlar Sokağı’nda tırmanan olaylar sonrası vatandaşların korku ve endişe yaşayarak, “Barlar Sokağı’na giremiyoruz” demelerine sebep oldu. Bölgedeki esnaf ve işletmeler de bu yaşanılanların ardından ciddi bir rahatsızlık duymaya başladı. Ölümle sonuçlanan olayın ertesi günü emniyetin mekanlarda yaptığı kontrollerin doğru çözüm olmadığı yorumları yapılıyor. Çünkü bölgede huzur kaçırmak değil, insanlar Barlar Sokağı’na girmeden önce alınacak tedbirlerle birlikte yeniden huzur ve güven ortamının sağlanması isteniyor. Vatandaşların Barlar Sokağı’nda yaşadıkları endişe, tepkilerine de yansıdı. Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar, bu endişe ve korkuyu gözler önüne serdi. Barlar Sokağı’nın kapanmasını değil, eski güvenli günlere kavuşturulması gerektiğinin altı çizilen yorumların bir kısmı şöyle;

 “Bu barlar sokağında devletin artık kendisini hissettirmesi lazım. Sokak amacının çok dışında leş gibi bir yer olmuş. Daha düne kadar en güvenli il olan Eskişehir, son 1-2 yıldır korkutuyor.”

 “Şehirde denetime sadece trafikte alkol kontrolü yapmak mı deniliyordu? Haklılar. Aylardır Barlar Sokağı’nda eline silah, bıçak alan göstere göstere kan döküyor. Nedense kimse buna dur diyemiyor!!!”

 “Ne yazık ki medeniyet anlayışımız alkol tüketiminden geçiyor ve biz Eskişehirliler medeniyiz diyoruz ama Barlar Sokağı’nda olanlar medeniyetten uzak görüntüler veriyor.”

 “Giriş ve çıkış bakan sistemler boş ve içerde her şey olabilir. Önem yok güvenlik saglayıcı tedbirler alınmalı veya başka çare kapanması ile dert çözülmez.”

 “Barlar Sokağı, artık Eskişehir için ciddi bir güvenlik sorunudur. Acilen o sokağın tahliye edilerek güvenliğin tam olarak sağlanabileceği başka bir bölgeye taşınması gerekir.”

“Barlar Sokağı’nda yaşanan olaylar özellikle çevrede oturanlar icin çekilemeyecek duruma gelmiştir. Asayiş olaylari ve denetlenmeyen yüksek sesli muzik, şehrin en güzel yerini bataklık haline getirmiştir. Yetkililerden Barlar Sokağı’nın şehir dışına çıkarılmasını talep ediyoruz.”

 “Barlar Sokağı, kentin en önemli yerinde adeta batakhaneye ve suç yuvasına dönüşmüştür… Derhal ilk yapıldığı zamana döndürülmelidir…”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.