Dolar 32,5639
Euro 34,8848
Altın 2.431,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir’den seslendi: “Türkiye rayından çıkarılmaya çalışılıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir’den seslendi: “Türkiye rayından çıkarılmaya çalışılıyor”
18 Nisan 2023 18:54
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar’daki ilk seçim mitinginin ardından Eskişehir’deki ikinci mitingde konuştu. Erdoğan, “Ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak kendine bağlı kalmasını isteyenler var. Hamdolsun hepsinin üstesinden geldik.” dedi.
Eskişehir Valilik Meydanı’nda Eskişehirlilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Eskişehir Türkiye yüzyılının parlayan yıldızıdır. Sanayisiyle, teknolojisiyle, lojistiğiyle, sağlığıyla, gelişen tüm imkanlarıyla şehrimizin dinamizzmi her geçen gün artıyor. Eskişehir’de Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye hazırlanıyoruz.

Her dönemde olduğu gibi ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak kendine bağlı kalmasını isteyenler var. Vesayetin ayak oyunlarından, terör örgülerinin saldırılarına, kullanmadık araç bırakmadılar. Hamdolsun hepsinin üstesinden geldik.

ÜLKEDE BİR TOPLU İĞNE DAHİ ÜRETEMEDİLER

Türkiye rayından çıkarılmaya, eski günlere geri döndürülmeye çalışılıyor. Karşımızda 7’li koalisyon var. Bu masada terörle kol kola olanlar var mı? CHP terörle kol kola İP terörle kol kola. Buna bir de PKK’sından FETÖ’süne alenen desteklenen terör örgütlerini ilave etmek lazım. Türkiye düşük teknolojili üretimler yapsın ama yüksek katma değer alanına girmesin istiyorlar. Yani İHA yapmasın, SİHA yapmasın, Akıncı yapmasın, Kızılelma yapmasın, TCG Anadolu’yu da yapmasın, Togg yapmasın öyle alıştılar. Yıllar yılı bu ülkeyi öyle yönetmediler mi? Bunlar ülkede bir toplu iğne dahi üretemediler. Ne diyorsunuz eyvallah edelim mi bunlara?

DÖVİZ REZERVİ 3 HANELİ RAKAMLARA ULAŞTI

Davos’un arasında Bebecanla biz IMF başındaki zatla görüşüyoruz. Sıkıysa bunu da yalanla. Dedim ki, “Siz adamlarınızı devamlı gönderiyorsunuz, adamlarınız taksitlerini almaya mı geliyor, ülkeyi yönetmeye mi geliyorlar? Taksitlerini alabilirler ama ülkeyi yönetemezler. Türkiye’yi ben yönetirim. 2023’ten sonra IMF ile bir ilişkimiz kalmadı. Merkez Bankası döviz rezervimiz 27 buçuk Milyar Dolar’dı. Şimdi 3 haneli rakamlara çıktık. Biz nasıl IMF’yi kapımızdan gönderdiysek, inşaallah sandıkta da bunları göndereceğiz. 14 Mayıs’ta yine olamayacaklar diyor muyuz? “Ölüme gidelim dedin de mazot mu yok dedik” yazmışsınız. Benim vatandaşım böyle. “TOGG’suz yol olmaz sensiz hayat olmaz Reis” demişsiniz. Bunlara eyvallah edelim mi?

MUHALEFET TCG ANADOLU’DAN RAHATSIZ

CHP’liler bizim TCG Anadolu’dan bile rahatsız. İP rahatsız, HDP rahatsız ama hepsinden öte Kandil rahatsız. Çünkü İHA SİHA bunların tepesine tepesine iniyor. Bu terör örgütüne bizler gereken dersi buralarda verdik. Biliyorlar ki eğer Cumhur İttifakı iş başında olursa teröristlere bu ülkede aman almak yok. Alacağımız çok yol, yapacağımız çok iş var. 14 Mayıs bunların siyasal meta haline gelmesine sebep olacaktır.

Gençlerimizin aklına şöyle bir soru gelebilir. Bir ülkenin yönetimi kendi ülkesinin gelişmesini refahını hak ve özgürlüklerini sağlamak değil midir? Ama ülkemizde öyle işlemiyor.

Bay bay Kemal ‘Soğan da soğan, patates de patates’ diyor. Yahu sen soğanı masaya koyar yumruğunu vurup lezzetini alabilir misin? Biz soğanımızı öyle yedik. Bu tırlar olmasa, bu uçaklar olmasa, bu yollar olmasa acaba siz bu patates domatesi ne ile taşıyacaksınız? Ama bunların böyle bir derdi yok. Bu düzeni değiştirmeye çalışan lidererin başına gelmeyen kalmadı. Bizler de nice saldırılarla boğuştuk.

TOGG’DA KULLANILAN LİTYUM ESKİŞEHİR’DE ÜRETİLİYOR

Eskişehir’de toplam yatırımı 4 milyar 644 milyon lira olan 99 yatırımın açılışını yapmak için buradayız. Çok sayıda yatırımın resmi açılışını bugün yapıyoruz.

Eskişehir madencilik alanındaki en önemli alanlardan biridir. Eskişehir’de bor ile 2 Milyar Dolar gelir sağlandı. Togg’da kullanılan lityum bu tesislerde üretiliyor. Beylikova’da keşfedilen nadir toprak elementimizi işleyecek üretim tesis açılışını da yapıyoruz. Pilot tesis ilk aşamada yılda bin 200 ton cevher işleyecEk. Yıllık üretimi 570 bi tona çıkaracak yeni tesis kuracağız. 501 milyon yatırımla 3 yeni bor işleme tesisi kuracağız.

ESKİŞEHİR’İ RAYLI SİSTEMLER MERKEZİ HALİNE GELECEK

İkinci proje ise ülkemizin ilk yerli elektrikli lokomotifi E5000’in testine başlanacak. Önümüzdeki 10 yıl içinde lokomotifin alt sistem tasarımı tamamlanarak test ve sertifikasyonla başlanacak. 500 lokomotifi burada üreteceğiz. TÜRASAŞ ve URAYSİM yatırımıyla Eskişehir’i raylı sistemler merkezi haline getiriyoruz. Eskişehir türküsü ne diyor? ‘Ağacın çürüğü özünden olur, yiğidin iyisi sözünden olur.’ Biz de size ne söz verdiysek yerine getirdik. Son 20 yılda Eskişehir’e 67,2 milyar liralık yatırım yaptık.

Seyigazi’ye doğalgaz arzı sağlamayı planlıyoruz. Seyitgazi-Kırka yolu ihalesinin tamamlanmasının ardından yenileyeceğiz.”

Konuşmasının ardından Erdoğani 3 ayrı noktaya canlı yayın bağlantısı gerçekleştirerek açılış yaptı. İlk canlı bağlantıyı Beylikova’daki Nadir Toprak Elementleri İşletme Tesisi’ne bağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci canlı bağlantıyı ise, elektrikli anahat lokomotifi E5000 için gerçekleştirdi. Erdoğan lokomotif E5000’in açılımını ise ‘Eskişehir5000’ olarak adlandırdı.

Erdoğan üçüncü ve son canlı bağlantıyı ise Gökpınar Barajı’na yaptı. Gökpınar Barajı’nın açılışından sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne eleştirisini dile getiren Erdoğan, “CHP demek susuzluk demektir. Çöptür, çukurdur, çamurdur. Diğerleri de pek bu işlerden anlamaz. Biz bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, yapımı tamamlanan tüm eserlerin açılış kurdelesini keserek hizmete açtı. Ardından Erdoğan, Valilik Meydanı’ndaki mitingi tamamlayarak AK Parti Eskişehir milletvekillerini tanıtarak programını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.