Dolar 32,5564
Euro 34,8514
Altın 2.437,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Enkazdan sağ olarak kurtarılan mucize bebeği Eskişehir 112 ekipleri karşıladı

Enkazdan sağ olarak kurtarılan mucize bebeği Eskişehir 112 ekipleri karşıladı
8 Şubat 2023 23:37
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından 62. saatte mutluluk veren bir an yaşandı. Hatay’da enkaz altından çıkarılan bebek, Eskişehir 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi.
Depremin ardından ölü sayısı her geçen dakika artarken, enkaz altından sağ olarak çıkarılanlar ile arama kurtarma ekipleri büyük sevinç yaşıyor. Güzel haberlerden biri de Hatay’ın Ürgenpaşa Mahallesi’nden geldi. Asım Sokak’ta bulunan bir binada yapılan enkaz çalışmalarında, 6 aylık bir bebek arama kurtarma ekiplerince sağ olarak çıkarıldı. Annesi ile birlikte enkaz altında kalan erkek bebek, 62’nci saatin sonunda canlı olarak çıkarılması, ekiplere büyük mutluluk yaşattı. Bebeğin kurtarılma anına Eskişehir İl Ambulans Servisi’nde görevli ekipler de tanıklık etti. Eskişehir 112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalesi yapılan küçük bebek, tedavi altına alınmak üzere Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Öte yandan küçük bebeğin, enkaz altında kalan ve halen kurtarma çalışmaları devam eden annesi emzirerek hayatta tutmaya çalıştığı öğrenildi. Anneyi ve binadaki diğer depremzedeleri kurtarma çalışmaları sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.