Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
23°C
Çok Bulutlu
Cts 9°C
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 19°C

Fransız edebiyatı ve sineması bir arada

Fransız edebiyatı ve sineması bir arada
12 Aralık 2025 22:45
A+
A-

Institut français Türkiye ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen “Fransa Günleri”, kenti Fransız kültürü ve sanatının zengin renkleriyle buluşturdu. Etkinliğe, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Isabelle Dumont da katıldı.

Program kapsamında Özdilek Cinetime’da Nord Sentinelle-Sentinelle Adası kitabı söyleşisi ve À Son Image filmi izleyiciyle buluştu. Ayrıca Cinetime Salon 1’de Fransız edebiyatı ve sinemasını bir araya getiren özel bir söyleşi düzenlendi. “Nord Sentinelle-Sentinelle Adası” kitabı ve A Son Image filmi üzerine gerçekleştirilen buluşmada Yönetmen Thierry de Peretti, Yazar Jérôme Ferrari, Yazar Laurent Gaudé, çevirmen Ebru Erbaş yer aldı.

Katılımcılar, hem film hem de kitapla ilgili merak ettikleri konuları doğrudan yetkililerden öğrenme fırsatı buldu.

Fransız kültürünü Eskişehir’e taşıyan “Fransa Günleri”, edebiyat ve sinema severler için unutulmaz bir deneyim sundu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.