Dolar 32,5511
Euro 34,9436
Altın 2.423,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Herkes adayları merak ediyor da.. Kasım’dan önce olmaz o iş

Herkes adayları merak ediyor da.. Kasım’dan önce olmaz o iş
3 Eylül 2023 11:37
A+
A-

Ülke hızla yerel seçimlere doğru ilerliyor demeyi çok isterdik ama ilerleyen sadece tarih. Çünkü kimsede ne seçim ne de Belediye Başkanlığı havası var. Eskişehir’de de durum farksız. Midesinden konuşanları dikkate almazsak ön plana çıkan ilk isim CHP’nin Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt. Aday gösterilecek mi, yoksa yerine başka bir isim mi olacak tartışıla dursun Kurt ben buradayım dedi. Diğer taraftan her ne kadar adaylığını resmi olarak açıklamasa da yaptığı reklamlarla gündeme oturan Murat Özcan AK Partiden Odunpazarı için kolları sıvadığını gösterdi. Zaten niyetini de herkes uzun zamandır biliyordu.

“YILMAZ HOCA ÇEKİLİR!”
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yakın bir tarihte tekrar aday olacağını duyursa da bu fazla etkili olmamıştı. Çünkü hem yaşı, hem sağlığının ne durumda olduğu, hem de son 10 yıllık karnesi gelecekle ilgili belirli bir kesimi düşündürüyordu. Son olarak İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile ilgili bir televizyon kanalında söyledikleri, program yorumcuları ile yaşadığı diyaloglar ve ardından da Hatipoğlu’nun yayına bağlanarak sarf ettiği sözler Yılmaz hocayı zor bir duruma soktu. Ve sevenlerinin bir çoğuna, “Yılmaz hocamız büyük ihtimalle son evrede adaylıktan çekilir” dedirtti.

ATAÇ HAZIR BEKLİYOR
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı tanıyanlar ya da tanımasa da takip edenler bilir ki en büyük hayali Büyükşehir Bedelediye Başkanlığıdır. Geçen dönem Büyükerşen kendi söylemiyle, “Kazım’a kızıp aday oldum” demeseydi muhtemelen koltuk Ataç’ındı. Bu dönem ise eskisinden daha da motive bir şekilde Büyükşehir’e konsantre olan Ahmet Ataç, Büyükerşen’in kararını bekliyor. Oradan gelecek olan işaretle herkes tam saha pres yapmak için sahaya inerek yola koyulacak.

DÜNDAR ÜNLÜ VE MURAT ÖZCAN
Ak Parti’de henüz isimler çok ön plana çıkmıyor. Ama geçmişten bugüne gelen sürece bakıldığında ise bir çok partili 2 isimin yanında toplanıyor. Dündar Ünlü’yü bilmeyen yoktur. Parti tarihinde en başarılı İl Başkanı olarak gösterilir hep. Teşkilatın o ayrıldıktan sonra dağıldığı konuşulur kulislerde. Hayali Büyükşehir Belediye Başkanlığı olsa da Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı için büyük baskı gördüğü ifade ediliyor. Murat Özcan ise 5 yıldır Odunpazarı Belediyesine konsantre olmuş durumda. Tabandan, tavana partililer adaylığına kesin gözüyle bakarken, Özcan son dönemde şehrin her platformunda yaptığı reklamlar ile niyetini belli etmiş durumda.

PARTİ İÇİNDEKİ FIRILDAKLAR OLMASA
Şimdi CHP Genel Merkezi ile ilgili iç kaynamalar halen devam ediyorken, Eskişehir’de ise 3 Belediye Başkanının birbiri ile düşmanlık derecesindeki husumeti sürerken sürecin nasıl işleyeceği soru işareti. Ak Parti kanadında ise kapalı kapılar ardındaki kulisler malum herkes tarafından biliniyor. O kulislerin hem il teşkilatı hem de Milletvekilliği sıralamasındaki tablo ve alınan başarısız sonuçla karşılığını almıştı. Bakalım bu kez Genel Merkez mesajı alıp yeni yol haritası belirleyecek mi bekleyip göreceğiz.

HATİPOĞLU KİLİT NOKTADA
Belediye seçimlerinin kuşkusuz en merak edilen ismi İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu. Kısa sürede siyasete adapte olan ve çalışılmış taktikleri ile ülke gündemine oturan açıklamaları ile dikkat çeken Hatipoğlu, Belediyeye Başkan adayı olabileceğini de belirtince haliyle Eskişehirspor taraftarının ana gündem maddesi olmuştu. Eğer aday olursa seçimlerin oldukça renkli geçeceği aşikar. Diğer yandan dikkat çekmeye çalışan isimlerden bri olan İYİ Partinin vekil adaylığı sürecinde herkesin bilboard reklamları ile tanığı Melih Aydın. Genel Seçim bitse de hep gündemde kaldı. Bir çok kesim kendi reklamını yapıyor dese de, Galatasaray şampiyonluk kutlamalarındaki performansı ile Es Es taraftarını kızdırmıştı. Bugün ise otobüs ile vatandaşları selamlayan paylaşımıyla bir kez daha gündeme geldi. Siyasete ne katar bilinmez ama her sandığın ortaya çıkması ona bir şeyler katıyor!

KASIM AYINI BEKLEYELİM

Yerel seçim için bu durgunluk 2 ay daha devam edeceğe benziyor. Adaylar ise henüz belli olmaz. Hiç boşa beklemeye gerek yok. Büyükşehir adaylarının netleşeceği tarih Kasım ayı olacaktır. Ardından da ilçe adayları kesinlik kazanacaktır. Arada geçecek olan süreç ise ekonomiye can vermek amaçlı olacak. Şimdilik görünen tablo bu.

Süha Bozkurt

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.