Dolar 32,3868
Euro 34,7453
Altın 2.396,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 22°C

Sarıcakaya’da çiftçilerin boş tarlaları meyve dolacak

Sarıcakaya’da çiftçilerin boş tarlaları meyve dolacak
23 Aralık 2022 23:36
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Boş Tarlalarda Meyve Bereketi Projesi” kapsamında Sarıcakaya ilçesindeki çiftçilere meyve fidanları verildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi doğrultusunda Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve 2021 yılında uygulanmaya başlanan “Boş Tarlalarda Meyve Bereketi Projesi” kapsamında Sarıcakaya ilçesinde iklim koşulları nedeniyle kuruyan fidanların yerine garanti kapsamında yenileri tedarik edilerek çiftçilere teslim edildi. Çiftçiye fidanların dikimi ve bakımı konusunda bilgilendirme yapıldı.
Sarıcakaya Kaymakamı Hasan Çakır, Sarıcakaya Belediyesi Başkanı Hüseyin Çam ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, iklim şartları nedeniyle fidanları kuruyan çiftçileri ziyaret ederek temin edilen yeni fidanların dikimini gerçekleştirdiler. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Sarıcakaya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Haydar İpek ve teknik personel, Trabzon hurması fidanlarının dikimi, sulanması ve bakımı konularında çiftçiye bilgilendirme yaparak sorularını yanıtladılar.
Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, iyi günde ve kötü günde çiftçinin yanında olduklarını, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarımsal üretimin artırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen projelerin yakından takip edildiğini ve projelerin başarıyla sonuçlanması için çiftçilere gerekli teknik desteğin verildiğini, beklenmeyen koşullar sebebiyle oluşan zararların telafi edildiğini vurguladı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanmaya başlanan Boş Tarlalarda Meyve Bereketi Projesi kapsamında Sarıcakaya, Mihalıççık ve Mihalgazi ilçelerinde toplamda 62 çiftçiye yüzde 75 hibe ile 19 bin 670 adet meyve fidanı desteği sağlandığı ifade edildi. Üç ilçede toplamda 431 da atıl durumda bulunan arazinin etkin kullanılması sağlanarak, bu arazilerin tamamı ekonomiye kazandırıldı. Proje ile yöre çiftçisinin daha fazla gelir elde ederek, yerinde refah içerisinde yaşaması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.