Dolar 32,5392
Euro 34,7953
Altın 2.437,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

İklim değişikliği ele alınacak

İklim değişikliği ele alınacak
22 Aralık 2023 22:58
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nin paydaşlığında düzenlenen ve iklim değişikliğinin tüm yönleriyle ele alınacağı “Eskişehir İklim Zirvesi” 25-26 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, içerisinde bulunduğumuz çağın belirleyicisi haline gelen iklim değişikliğinin ele alınacağı ve alanında uzman isimleri Eskişehir’de bir araya getireceği Eskişehir İklim Zirvesi ile önemli bir farkındalık ve bilimsel buluşmaya imza atacak.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesinin paydaşlığında Eskişehir İklim Zirvesi 25-26 Aralık tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) gerçekleştirilecek.

İklim değişikliğinin; ekoloji, enerji, politika, kent, ulaşım, sağlık ve yaşama etkilerine dair tüm başlıkları ile bireye, şehrimize, ülkemize ve dünyamıza etkilerinin tartışılacağı 25 Aralık Pazartesi saat 09.30’da başlayacak İklim Zirvesi’nin açılış konuşmalarını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Ender Kelleci yapacaklar.

2 gün sürecek zirvenin ilk gününde Prof. Dr. Ali Demirsoy “Küresel Isınmaya Jeobiyolojik Bakış”, Prof. Dr. Doğanay Tolunay “Ekolojik Kriz ve Kentler”, Prof. Dr. Osman Balaban “Kentlerin İklim Değişikliğine Uyumu”, Teoman Alptürk “Enerji Politikalarının İklim Değişikliği Yönünden Değerlendirilmesi”, Prof. Dr. Sermin Onaygil “2053 Net Sıfır İklim Hedefi Odağında Enerji Verimliliği”, Prof. Dr. Ela Babalık “Kentsel Ulaşımda İklim Değişikliği Azaltım ve Uyum Eylemleri” ve Prof. Dr. Didem Evci Kiraz “İklim Değişikliğinde Yerel Halk Sağlığı Yaklaşımı” başlıklarında sunum ve görüşlerini paylaşacaklar.

Zirvenin ikinci günü 26 Aralık Salı saat 09.30’da başlayacak oturumlarda ise Prof. Dr. Sevil Acar “Fosil Kaynak Kullanımının Azaltılmasında Ekonomik ve Toplumsal Etkiler”, Hasan Aksoy “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Adil Dönüşüm”, Av. Özlem Altıparmak “İklim Değişikliğine İnsan Hakları Temelli Yaklaşım”, Prof. Dr. Cengiz Türe “Eskişehir’in Karbon Ayak İzi ve İklim Değişikliğinden Zarar Görebilirliğinin Değerlendirilmesi başlıklarında görüşlerini bildirecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.