İklim değişikliğine karşı Eskişehir’in direnci artırılacak
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından sera gazı salınımlarını azaltmak ve iklim değişikliği etkilerine karşı Eskişehir’in direncini arttırmak amacıyla çalışması süren “Eskişehir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SEİEP)” tanıtım toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir ve Türkiye’nin iklim krizinden en çok etkilenecek coğrafyalardan biri olması nedeniyle bu alandaki dirençli kent çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından, şehrin sera gazı salınımlarını azaltmak ve iklim değişikliği etkilerine kentin karşı direncini arttırmak amacıyla “Eskişehir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SEİEP)” çalışmaları devam ediyor. Yapılacak çalışmalarla Eskişehir’e ait temel envanter yılına göre sera gazı emisyon envanterinin hazırlanmasının ardından, sera gazı azaltımı ve iklim değişikliğine uyum için eylemlerden oluşan hedefler belirlenecek.
Tüm bu veriler ışığında hazırlanacak olan “Eskişehir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı”nın Tanıtım Toplantısı Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.
Toplantıya Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, 12 ilçe Belediyesi, birçok kamu kurum ve kuruluşları, kent konseyleri, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileri katıldı.
Tanıtım toplantısı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Kara’nın açılış konuşmaları ile başlarken, daha sonra katılımcılar yapılan detaylı sunumlarla bilgilendirildi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının lansman kısmında “Belediye Başkanları Sözleşmesi ve İklim Eylem Planları” ile ilgili bilgi verilirken, eğitim kısmında ise SEİEP hazırlık aşamaları ve sera gazı envanteri hesaplama, sera gazı azaltım stratejileri, risk ve etkilenebilirlik değerlendirilmesi, iklim değişikliği ve uyum stratejileri, enerji yoksulluğu değerlendirilmesi konularında sunumlar gerçekleştirildi.
Paydaş analizi de yapılan toplantı soru cevap bölümüyle tamamlandı.