Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 14°C
Paz 18°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Kent Belleğini Canlandırma Toplantılarında gazeteciler konuştu

Kent Belleğini Canlandırma Toplantılarında gazeteciler konuştu
13 Kasım 2023 20:04
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Belleğini Canlandırma Toplantılarında ‘Dünden Bugüne Kent, İnsan, Mekan’ konuları konuşuldu.
Kent Belleğini Canlandırma Toplantıları Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya meclis üyeleri ve Eskişehirliler katıldı. Moderatörlüğünü Rahmi Emeç’in yaptığı toplantıda gazeteciler Şaban Bağcı ve Hüsnü Arslan, ‘Dünden Bugüne Kent, İnsan, Mekan’ konularını konuşuldu.

Kent Belleği toplantılarına Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın destekleriyle 2003 yılında başlandığını anımsatan Şair ve Gazeteci Rahmi Emeç, “Bugün de gazeteciler ile sizleri buluşturduk. Gazeteciler, görevleri itibari ile kentin hemen her kesimi ile bir araya gelen kişiler. Konuklarımız da meslekte uzun yılları geride bırakmış isimler olarak aramızdalar. Hafızalara yer etmiş mekanlar üzerine değerlendirmeler yapacağız” dedi.

“Mutlu şekilde çalışıyorduk”

1964 yılında mesleğe başladığını ifade eden Gazeteci Hüsnü Arslan, “O zaman tipo sistemi ile gazeteler hazırlanıyor, elle hazırlanarak tek tek harflerin dizimi ile sayfalar hazırlanıyordu. Hayli zahmetli bir işti. Mutlu şekilde çalışıyorduk. Genellikle o dönemde haber toplama işi bana aitti. Fotoğraf makinemiz yoktu ama içine defter koyduğumuz çantalarımız ile vilayete giderdik” diyerek anılarını anlattı.

“Haber emek isteyen bir iş”

Gazeteci Şaban Bağcı ise, “Eski dönemlerde haber çok daha emek isteyen ve ekipçe emek verilen bir işti. Gazeteciler, toplumdaki her sınıftan insanı tanıma şansı yakalıyor. Uluslararası otomobil hırsızlığı olayı ile ilgili işkence iddiası vardı. Biz bu işkence iddiasını araştırdık ve bir haber yaptık. Bu haberle de bir ödül aldık. Ödülü de öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin annesine, para ödülünü de kimsesiz çocuklar vakfına göndermiştik” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.