Dolar 32,5403
Euro 34,9400
Altın 2.421,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı erişime açıldı

Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı erişime açıldı
30 Ekim 2023 20:42
A+
A-

Anadolu Üniversitesi kütüphanesinde 2 bin kitaptan oluşan “Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı” gerçekleştirilen törenle araştırmacı, akademisyen ve öğrencilerin erişimine açıldı.
Merkez kütüphanede gerçekleştirilen açılış törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Rektör Erdal: “Türk Tarih Kurumumuzun bağışı olan eserler fikir dünyamıza ve kültür mirasımıza katkı sağlayacak”

Törende gerçekleştirdiği konuşmasında Üniversitelerin nitelikli bir eğitim hayatı sağlamak konusunda önceliklerinin bulunduğu ve öğrenme sevgisi kazandırması gerektiğinin altını çizen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Tarih boyunca olduğu bilgi çağı olarak nitelendirilen günümüzde de nitelikli bilgiye ulaşmak için araştıran, sorgulayan ve bilgiyi üreten toplumların en önemli hazinesi kütüphaneler olmuştur. Anadolu Üniversitesi’nin 7 gün 24 saat hizmet veren kütüphanesi, 500 binin üzerindeki basılı eser bulunan, çevrimiçi erişime açık, ulusal ve uluslararası elektronik veri tabanları üzerinden sunduğu milyonlarca elektronik kaynak ile dünyanın en büyük dijital kütüphanelerinden biri konumundadır. Medeniyetimizin gelişimi ve insanlığın ortak refah ve mutluluğu için hizmet veren kütüphanemiz, üniversitemizin de en büyük zenginliğidir. Bugün bu zenginliğe Türk ve Türkiye tarihini çağdaş sosyal bilim anlayışıyla araştırmak ve yaymak; bu alandaki araştırmaları desteklemek ve toplumdaki tarih bilincini geliştirmek amacıyla 1931 yılından günümüze çok kıymetli çalışmalar yürüten Türk Tarih Kurumumuz kitap bağışında bulunarak büyük bir katkı sağlayacak. Türk Tarih Kurumumuzun bağışı olan eserler tüm öğrenci, akademisyen ve araştırmacıların fikir dünyalarına katkı sağlayarak kültür mirasımızı gelecek kuşaklara taşıyacak. Bu vesileyle Türk Tarih Kurumumuzun kıymetli başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen’e çok teşekkür ediyor, bu nadide kaynakların kitapseverlerimize yeni ufuklar kazandırmasını temenni ediyorum.”

TTK Başkanı Özgen: “Projenin gençlerimizin yetişmesinde, gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında bir katkıda bulunmasını temenni ediyorum”

Türk Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen ise törendeki konuşmasında Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla hayata geçirilen proje kapsamında Türkiye genelindeki birçok üniversitede tarih, edebiyat ve felsefe alanlarında Türkiye’nin 100 yıllık birikimini ortaya koymak üzere çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Hayata geçen ve tanıtımı Anadolu Üniversitesinde gerçekleştirilen “Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı” projesi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Özgen sözlerini şunları kaydetti:

“Cumhuriyet’imizin 100. Yılı’na bir hatıra olmak üzere Türkiye’deki tüm üniversitelerimizin merkez kütüphanelerinde kurum yayınlarımızdan oluşan bir Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı açma projesi başlattık. İlkini açmak Eskişehir Anadolu Üniversitesine kısmet oldu. Kütüphane içerisindeki genel yayın sayısına bakıldığı zaman yaklaşık 2 bin kitap öngörmüştük. Belki sayı az gibi gelebilir ama biz burada bir farkındalık oluşturmak, tarihe ve 100. yıla dikkati çekmek amacıyla böyle bir proje başlattık. Bu projeye ilk olarak ev sahipliği için Rektörümüz ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Projenin gençlerimizin yetişmesinde, gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında bir katkıda bulunmasını temenni ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.