Dolar 32,5403
Euro 34,8137
Altın 2.432,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Yunus Emre Spor Tesisinde güz dönemi sona erdi

Yunus Emre Spor Tesisinde güz dönemi sona erdi
18 Şubat 2024 21:03
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Yunus Emre Spor Tesisinde güz dönemi kurslarının kapanış töreni gerçekleştirildi. Şölen havasında gerçekleşen kapanış töreninde, kurslara katılan bin 300 çocuğa katılım belgelerini Başkan Ataç, takdim etti.

Yunus Emre Spor Tesisinde güz dönemi kursları sona erdi. Kursların kapanış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra kursa katılan öğrenciler ve aileleri katıldı. Adeta şölen havasında gerçekleşen kapanış töreninde konuşan Başkan Ataç, “İnanın miting gibi olmuş, o kadar güzelsiniz ki hep beraber bu salona renk verdiniz. Sporun insan üzerinde ne kadar sağlığı olduğunu takdir ettiğiniz için, çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. 1999’da ilk belediye başkanı olduğumda inanın Tepebaşı bölgesinde bir tane spor alanı yoktu. Ama bu 20 yıl zarfında Tepebaşı’mızda kentsel gelişimle beraber farklı hizmetlerle bu noktalara geldi. Ben sporu çok seven bir insanım. Sabahları erken kalkar yürüyüşümü yaparım. Uygun zamanlarda da havuza gider yüzerim. İnsan sağlığında hareket etmek o kadar önemli ki. Sadece çocuklara değil her yaş grubu için sporlar var. Her yaşta sporu tavsiye ederim. Çünkü insanlar yaşlanıyor, bu yaşlılık döneminde de çok sağlıklı olarak o yaşlanmayım sağlayabiliriz” dedi.

“3 bin 500 çocuğumuz jimnastik yaptı”

Yunus Emre Spor Tesisinin 2018 yılında açıldığını anımsatan Başkan Ataç, “Bu salonda jimnastik, basketbol, voleybol, futbol, tekvando, masa tenisi, satranç gibi branşlarla beraber, bale, halk dansları, atletizm, pilates, zumba gibi alanlarda da eğitimler gerçekleştirdik. Bu salonun özellikle Şirintepe Mahallesi’nde yapılması için özel gayret sarf ettik. Amacımız bütün insanların spor yapabilmesiydi. Bu salonun en önemli özelliği jimnastik salonun olması. Kuruluşundan beri 3 bin 500 çocuğumuz burada jimnastik yaptı. Onunla beraber komşu illerden atletler gelip bu jimnastik salonumuzu kullanmaktadır. Burasıyla beraber Mustafa kemal Atatürk Su Sporları Merkezimiz var. Bu özel bir bina. Değil Türkiye’ye, dünyaya örnek olan bir tesis; yeşil bina, bütün enerjisini güneşten alan bir yapı. 3 havuzu var, biri 6 kulvarlı antrenman havuzu. Burayı da her yıl 25 bin kişi kullanıyor. Çocuklarınızı özellikle oraya yönlendirin. Tepebaşı’nda yüzme bilmeyen çocuk kalmasın” ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç’ın konuşmasının ardından, kurslara katılan öğrenciler hazırladıkları gösterileri katılımcılara sundu.

Tören sonunda Başkan Ataç, kurslara katılan öğrencilere katılım belgelerini verirken tekvando sporcularına da kuşaklarını takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.