Dolar 32,5554
Euro 34,8359
Altın 2.430,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi ziyarete açılıyor

Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi ziyarete açılıyor
21 Haziran 2023 19:58
A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’e kazandırdığı çağdaş ve tematik müzelere özel bir müze daha ekleniyor. “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi” 23 Haziran Cuma günü ziyaretçilere kapılarını açacak.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, “Şehir Turizmi” ve “Müzeler Şehri” hedefleriyle hayata geçirdiği projelerle birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Eskişehir, yeni bir müzeye daha kavuşuyor.

Bugüne kadar uluslararası birçok organizasyona imza atarak sayısız ödül kazanmış ve moda tasarımlarıyla dünyada Türk sanat ve kültüründen söz ettirmiş dünya çapında kreatör Zühal Yorgancıoğlu’nun yaratıcı ve çok renkli üç çeyrek asırlık çalışma hayatını ele alan “Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi” 23 Haziran Cuma günü itibariyle ziyaretçilerini ağırlayacak.

Küratörlüğü, planlaması ve kurulumunu kızı Müberra Yorgancıoğlu Soyer ve büyük oğlu yüksek mimar Faruk Yorgancıoğlu, tasarımı ise mimar Han Tümertekin tarafından yapılan müzede, Zühal Yorgancıoğlu’nun Türk moda ve tasarımına sunduğu değerli katkılarının durmak, dinlenmek bilmeyen yaratıcı ruhu misafirleri eşsiz bir yolculuğa çıkaracak.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen himayesinde kurulan müze, 1950’li yıllarda Türkiye’nin İzmir’den parlayan ilk moda tasarımcısının 70 yılı aşkın yoğun ve enerjik çalışmalarından kalıcı bir koleksiyon sunarak yaratıcı yaşamına ve sanatına ışık tutmayı; kültürel, sanatsal ve zenaatsal zenginliklerimizi, değerlerimizi yaşatıp içimize sindirerek, 21. yüzyıla ve yurt dışına nasıl taşıyabileceğimizi gençlere ve gelecek nesillere somut örnekler ile anlatarak aktarmayı amaçlıyor.

Müze, Yorgancıoğlu’nun araştırma ve tasarım süreçlerinin önemli dönüm noktalarını temsil eden 52 adet kıyafet, açıklama notları ile birlikte; arşivlerden bugüne kadar gün ışığına çıkmamış olan atölye tasarım çalışmalarına, kişiye özel desenlere ve bu eskizlerin, illüstrasyonların güçlü ve feminen çizgilerinin kusursuz akışına birer nokta koyarcasına ziyaretçilerini karşılayacak.

Eskişehir’in tarihi Odunpazarı bölgesinde yer alan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi, Avlu Eskişehir Sanat Kompleksi’nin bulunduğu Akarbaşı mahallesi Şehit Yüzbaşı Güngör caddesi No:1’de hizmet verecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.