Dolar 32,5411
Euro 34,8759
Altın 2.430,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Pidenin gramajı eksik çıkınca cezayı yedi

Pidenin gramajı eksik çıkınca cezayı yedi
8 Mayıs 2020 02:48
A+
A-

Avcılar’da zabıta ve polis ekipleri koronavirüs önlemleri kapsamından denetimlerde bulundu. Avcılar Belediyesi Zabıta ekiplerinin ramazan pidesinin gramajı 20 gram eksik çıkan fırıncıya ceza yazdı. Fırın sahibi gramajı eksik çıkan pide için, “Bu Ramazan pidesi değil, ekmek pidesi” diyerek kendini savundu.

İstanbul Avcılar Belediyesi’ne bağlı zabıta ve Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri ilçe genelinde korona virüs tedbirleri kapsamında denetimlerde bulundu. Denetimlerde vatandaşlara sık sık sosyal mesafe uyarıları ve maske uyarıları yapıldı. Denetimlere Avcılar Belediyesi’ne ait motorize zabıta ekipleri de katıldı. Sosyal mesafe kuralı ve alışveriş kurallarına uymayan marketlere ceza yazıldı.

Polis ekiplerinin denetimi sırasında kasksız motosiklet kullanan bir gence de kurallara uymadığı için polis ekipleri tarafından ceza yazıldı.

Zabıta ekipleri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla pide satan fırınlara da denetim yapıldı.

Yapılan denetimde 350 gram olması gereken pideyi 330 gram olarak satan bir fırına da ceza yazıldı. Fırın sahibi tarafından pidenin normalin dışında ‘ekmek pidesi’ olduğu söylenildi.

Kurallar dışında satıldığı öğrenilen pidenin gramajının 20 gram eksik olması nedeniyle 392 lira cezai işlem uygulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.