Dolar 32,5467
Euro 34,8706
Altın 2.423,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Senfoni’nin Mozart gecesi sanatseverlere müzik ziyafeti sundu

Senfoni’nin Mozart gecesi sanatseverlere müzik ziyafeti sundu
2 Ekim 2023 18:09
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası W.A. Mozart’ın eserleriyle müzik ziyafeti verdi.

29 Eylül akşamı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası klasik dönemin en ünlü bestecisi W.A. Mozart’ın eserleriyle sanatseverlerle buluştu. Konserin orkestra şefi duayen Rengim Gökmen olurken Kıbrıslı piyano sanatçısı Rüya Taner konuk solist olarak ağırlandı.

Opera tarihinin mihenk taşı Don Giovanni Operası’nın uvertürü ile başlayan konser, yine W.A. Mozart’ın Piyano Konçertosu No:23 La Majör eseriyle devam etti. Taner’in başarılı yorumu dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Bis olarak R. Schumann’ın küçük bir parçasını çalan Taner dakikalarca alkışlandı. W.A. Mozart’ın 39. Senfonisi’nin icrasının ardından konser son buldu. Konserin en önemli özelliği; Eskişehir’e yeni atanan Vali Hüseyin Aksoy’un eşi ile birlikte konseri izlemesi, konser sonrası orkestra şefimiz Rengim Gökmen’e plaketini takdim etmesi ve Senfoni Orkestrası’nı alkışlatmasıydı. Eskişehir’in sanatsever seyircisi yıllar sonra Senfoni salonunda bir Vali ile birlikte olmanın coşkusunu alkışlayarak gösterdi. Sanatsever bir Vali’ye sahip olduğu için mutlu oldukları, seyircinin gözlerinden anlaşılıyordu. Gelecek programda Orhun Orhon yönetimindeki Senfoni Orkestrası kendi flüt sanatçısı Ebru Ertek’i solist olarak sahnede ağırlayacak. C.P. Bach, R. Wagner ve R. Korsakov’un bestelerinden oluşan titiz bir programla sanatseverlerin karşısına çıkacak. Konser, 6 Ekim Cuma akşamı, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde dinleyicilerin beğenisine sunulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.