Dolar 32,4796
Euro 34,6850
Altın 2.407,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 12°C
Paz 18°C

TÜBİTAK’ın kabuk ettiği proje çalışması GSF’de başladı

TÜBİTAK’ın kabuk ettiği proje çalışması GSF’de başladı
20 Eylül 2023 16:08
A+
A-

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında kabul edilen “Yeni Medya ve Teknoloji Destekli Resim Sanatı” başlıklı proje, çalışmalarına Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde (GSF) başladı.
Hem teorik hem uygulamalı etkinliklerden oluşan program, Anadolu Üniversitesi GSF Çizgi Film ve Animasyon Bölümü bilgisayar laboratuvarında gerçekleştiriliyor.

Doç. Dr. Gülçin Karaca: “İlk defa resim bölümü olarak bir TÜBİTAK projesi gerçekleştiriyoruz”

Projenin yürütücülük görevini üstlenen Anadolu Üniversitesi GSF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Karaca program hakkında şunları söyledi: “Amacımız lisansüstü öğrenim gören resim ve baskı ana sanat dalları öğrencilerini 6 günlük bir programla dijital sanatla buluşturmak. Geleneksel resim eğitimi alan öğrencilere gelişen teknolojiyle uyum sağlayıp evrensel sanatı aktarmak istiyoruz. Pek çok sergi ve dijital çalışma görüyoruz ve bunun temelinde resim sanatı yatıyor. Bu program sayesinde hem geleneksel hem de teknolojik sanatı buluşturup daha güzel çalışmalar oluşturulabilir. 15 eğitmen, 28 katılımcı olmak üzere bunlardan bazıları başka üniversitelerden resim, baskı ve animasyon bölümlerinden alanında uzman hocalarımız.”

Dört farklı üniversiteden akademisyenler yer alıyor

Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden akademisyenlerin yer aldığı proje resim veya baskı sanatları bölümlerinden mezun olarak şu anda Türkiye’deki resim veya baskı sanatları anas anat dallarında öğrenim gören lisansüstü öğrencilerinin, yeni medya ve dijital uygulamalara yönelik disiplinlerarası bir eğitim programı almalarını sağlamak ve böylelikle geleneksel resim sanatını yeni medya ve dijital teknolojilerle buluşturmayı amaçlıyor.

Proje çalışmaları 22 Eylül Cuma gününe kadar GSF’de devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.